×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-21
Turaidas apkārtnē noskaidros orientēšanās čempionus pagarinātajā distancē

Svētdien, 24. Septembrī, Turaidas apkārtnē notiks orientēšanās sezonas izaicinošākās sacensības – Latvijas čempionāts pagarinātajā distancē jeb maratons. Šis nopietnais spēku pārbaudījums vienlaikus ir arī Latvijas kausa izcīņas posms.

“Sacensību apvidus Gaujas krastos piedāvās aizraujošu, dinamisku piedzīvojumu ikvienam orientieristam. Apvidu caurvij dziļas gravas, skaistas klintis, pilskalni un teiksmaini stāsti. Pārsvarā jauktu koku mežs, skrienamība – no ļoti labas līdz vidējai, dažviet arī slikta. Gaujas ielejā ir izteiktas un lielas reljefa formas, kartē ir tikai daži meža ceļi, taku tīkls neregulārs, kas nodrošinās papildu sacensību intrigu,” stāsta sacensību galvenais tiesnesis un kartes autors, Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Dagnis Dubrovskis.

Pagarinātās distances sacensības no citām atšķiras ar to, ka distances ir tiešām garas – 10, 15 kilometri, bet vīriešu elites grupai – pat vairāk nekā 20 kilometru garas. Starts visiem ir vienā laikā, bet distances atšķiras, jo kontrolpunktu izvietošanā tiek izmantots izkliedes princips. Līdz ar to spraigākā cīņa par medaļām bieži notiek finiša taisnē, nodrošinot aizraujošus un emocionālus mirkļus arī līdzjutējiem.

Sacensību programma Krimuldas pagasta “Kraujiņās”:

  • līdz plkst. 11.00 – dalībnieku ierašanās un reģistrācija;
  • plkst. 11.15 – sacensību atklāšana;
  • no plkst. 12.00 līdz 12.20 – kopējais starts;
  • no plkst. 12.30 līdz 12.40 – OPEN grupu starts;
  • plkst. 15.00 – apbalvošana.

Vairāk informācijas par sacensību norisi. Sacensības rīko Latvijas Orientēšanās federācija un orientēšanās sporta klubs “Rumpučiem pa pēdām”.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizētu orientēšanās sacensību sērija, kurā tiek noskaidroti Latvijas čempioni vairākās orientēšanās sporta disciplīnās. Notiek atsevišķs čempionāts garajā distancē un sprintā (vasaras sākumā) un vidējā distancē un stafetē (vasaras beigās), kā arī atsevišķs čempionāts orientēšanās maratona distancē (rudenī) un nakts orientēšanas sportā (septembra beigās). Latvijas čempioni katrā no veidiem tiek noskaidroti daudzās vecuma grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Latvijas čempionāti ir arī Latvijas kausa izcīņas posmi (attiecīgi klasiskajā orientēšanās sportā, sprintā vai stafetēs).

Plašāku informāciju par nedēļas nogalē gaidāmajām sacensībām var iegūt, zvanot D. Dubrovskim uz tālruņa numuru vai rakstot e-pastu uz Dagnis.Dubrovskis01@gmail.com.


© www.sigulda.lv


Pasākumi