×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-22
Šonedēļ Siguldas novadā: Zelta rudens karalistes svētki, sporta sacensības un citi aizraujoši notikumi

Šī nedēļas nogale Siguldas novadā solās būt aktīva un muzikāla. Visi kopā atklāsim zelta rudens sezonu, apmeklējot grandiozos un ģimeniskos Zelta rudens karalistes svētkus Siguldā. Brīvdienas varēsim uzsākt, piedaloties vēl nebijušā notikumā – Bonsai Rudens sajūtu festivālā, turpināsim ar krāšņiem koncertiem un koncertzāles “Baltais flīģelis” sezonas atklāšanas norisi. Sports, kultūra un daba šajās brīvdienās ies roku un rokā, baudīsim septembri kopā ar ģimeni un draugiem.

 

 

Piektdien, 22. septembrī

Plkst. 9.00 Lorupes gravā norisināsies Siguldas kauss skrituļslalomā (2. posms).

Plkst. 9.30 un 10.30 Siguldas novada bibliotēkā sadarbībā ar Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēm notiks lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbības.

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti.

Plkst. 18.00 Zaļās Villas kvartālā norisināsies Bonsai Rudens sajūtu festivāls. Tajā apmeklētāji aicināti baudīt unikālu Bonsai koku izstādi un dažādus austrumu meistaru cīņu paraugdemonstrējumus, piedalīties tējas ceremonijā, jogas un Cigun praksēs, kā arī Bonsai koku tapšanas un veidošanas meistarklasēs. Festivāls notiks līdz svētdienai, 24. septembrim. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” notiks 23. sezonas atklāšanas koncerts “Skaņas dzimšana”, piedāvājot vēl nebijušu mūzikas pieredzi. Biļetes cena – no 8 līdz 16 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 19.30 Inčukalna Tautas namā notiks koncerts “Savāda meitene”, kurā izskanēs Aleksandra Čaka dzeja un Egona Valtera mūzika. Koncertā piedalās Lauris Valters, Krišjānis Valters, Jānis Miltiņš, Jānis Rubiks, Krišjānis Bremšs, Dmitrijs Tarasovs. Biļetes cena – 10 eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Inčukalna Tautas namā (tālruņa numurs 29478251) un kultūras centra “Siguldas devons” kasē.

Plkst. 20.00 vairākās vietās Latvijā, tostarp Siguldā, notiks Latvijas Orientēšanās nakts 2023. Sākumpunkts – pie Fischer slēpošanas centra Puķu ielā 4. Tās būs aizraujošas triju stundu sacensības rogainingā ar kājām saskaņā ar Latvijas Orientēšanās federācijas apstiprinātajiem rogaininga sacensību noteikumiem. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 23. septembrī

Plkst. 10.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Siguldas kalnu maratons, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts taku skriešanā. Sacensības ir Latvijā izaicinošākais taku maratonskrējiens, kas izceļas ar distances garumu un iekļauj iespaidīgu vertikālo kāpuma metru summu. Maratona 70 kilometru distancē ir jāpārvar vairāk nekā 2600 metru kāpumu. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 sporta un atpūtas centrā “Namiņš” Inciemā spēcīgākie vīri sacentīsies Latvijas čempionātā spēka divcīņā.

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks priekšā lasīšanas stunda bērniem. Priekšā lasīs Sergeja Timofejeva grāmatu “Pasaka par bruņinieku, kuram sāpēja zobi”, kura iekļauta Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāla grāmatu kolekcijā.

Plkst. 11.00 Siguldas pils kvartālā norisināsies Zelta rudens karalistes svētki. Amatnieku tirdziņš, izrāde ģimenei, radošās darbnīcās, karaliskais Street food un daudz kas cits jūs sagaidīs svētkos. Aicinām kopā nosvinēt rudens iestāšanos! Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Morē notiks Mores kauju 79. gadskārtas piemiņas pasākums. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā risināsies vasaras lasītveicināšanas piedzīvojuma “Lasi vai skati? Vērtēsim paši!” noslēgums.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība jauniešiem ar Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 16.00 pie Gaujas (iepretim Gūtmaņa alai) notiks dzejas dienas dabā “Tikai pie Gaujas…”. Pasākumā būs dzejas lasījumi un stāsti par Gauju. Ar dzejas lasījumiem un stāstiem piedalīsies dzejnieks Guntars Godiņš un Gaujas Mitrais – leģendārais dabas aizsardzības inspektors Māris Mitrevics. Mūzikas noskaņu uzburs siguldietis saksofonists Elmārs Rudzītis. Plašāka informācija.

Plkst. 20.00 Siguldas pils paviljonā ar Latvijā iemīļoto poproka grupas “bet bet” koncertu noslēgsies Siguldas Rudens karalistes atklāšanas svētku diena. Biļetes cena 10 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada iedzīvotāja ID karti 20 % atlaide, Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm 40 % atlaide. Biļetes var iegādāties tiešsaistē.

Plkst. 21.00 Mālpils Kultūras centrs aicina ikvienu uz rudens balli kopā ar grupu “Pipari”. Biļetes cena – 10 eiro, arSiguldas novada iedzīvotāja ID karti iepriekšpārdošanā – 8 eiro.

 

Svētdien, 24. septembrī

Plkst. 8.00 pie Krimuldas Tautas nama būs iespēja apmeklēt Miķeļdienas gadatirgu.

Plkst. 11.00 Siguldas Futbolgolfa parkā notiks Latvijas orientēšanās čempionāts pagarinātajā distancē.

Plkst. 11.00 Turaidas pamatskolā notiks rudens beisbola sacensības.

 

Izstādes

Allažu Tautas namā apskatāma tekstilmākslinieces Anneles Slišānes izstāde “Deči”.

Allažu bibliotēkā eksponēta allažnieces Vijas Vāveres foto izstāde “Krāsās rudenī!” un literārā izstāde “Dzeja elpo!”.

Inčukalna bibliotēkā skatāma izstāde “Kaķis mākoņos – dzejniecei, rakstniecei Andrai Manfeldei – 50”, novadpētniecības izstāde “Gaujas Nacionālajam parkam – 50”, “Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla grāmatu kolekcija”, kā arī tematiskā izstāde “Rudens saulgrieži – Miķeļi”.

Inčukalna Tautas namā būs skatāma Vitas Ošas foto izstāde “Mīlestība ir dzīvības avots”.

Inciema bibliotēkā apskatāma literatūras izstāde “Sāk saule ceļu uz ziemas pusi – klāt Miķeļdiena”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā iespējams iepazīt “Vai tikai balts un melns?” Santas Jaunzemas un Liānas Alises Jaunzemas foto izstādē.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma multidisciplināra grupas izstāde “Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums... (Jņ 1,14)”.

Krimuldas bibliotēkā iespējams aplūkot literāro izstādi “dzejniecei, rakstniecei Andrai Manfeldei – 50”, tematisko izstādi – “Gaujas Nacionālajam parkam – 50”.

Lēdurgas Kultūras namā apskatāma plenēra “Visa laba Jāņuzāle” izstāde.

Mālpils bibliotēkā var apskatīt izstādi “Tu lasi un nebeidzas pasaules stāsts. Inesei Zanderei – 65” un “Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāls 2023” grāmatu kolekcija.

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās eksponēta izstāde “Man bij’ daudzi kamolīši...”, kurā var iepazīties ar tautas lietišķās mākslas studijas TLMS “Vīgrieze” darbiem.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāmi mālā veidoti darbi, kuru iedvesmas avots ir dabas forma – kastaņa auglis izstādē “Kastaņu lietus”.

Siguldas pagasta bibliotēkā iespējams aplūkot dzejas izstādi “Dzejas elpa dabā”.

Siguldas novada bibliotēkā skatāma Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla grāmatu kolekcijas izstāde, kā arī Vijas Vāveres fotogrāfiju izstāde “Dabas pieskārieni”, literārā izstāde bērniem “Inesei Zanderei – 65”, izstāde “Pagodināta rakstīt latviski. Dzejniecei, rakstniecei Andrai Manfeldei – 50”, “Gaujas Nacionālais parks toreiz un tagad” un tematiskā izstāde bērniem un jauniešiem “Miķeļdiena”.

Turaidas muzejrezervātā apskatāma izstāde “Otrreiz dzimušie”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi