×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-25
Dienu pirms Veselības dienas Lielo ģimnāzija aicina apmeklēt lekciju

Dienu pirms Siguldas novada Veselības dienas ikviens varēs apmeklēt īpaši organizētu lekciju, kas norisināsies 29. septembrī plkst. 18.00–20.00 Veselības dienas ietvaros Siguldas Valsts ģimnāzijā. Lekcija “Kā atpazīt un novērst izdegšanu” ir tapusi sadarbībā ar Siguldas Valsts ģimnāzijas Lielo ģimnāziju, noslēdzot lekciju ciklu “Sevis apzināšana un rīcība tagad”.

Tās apmeklējums dos teorētisko ieskatu, lai palīdzētu ikdienas darbā atpazīt izdegšanas simptomus un uzsāktu profilaktisku rīcību tās novēršanai. Nodarbība notiks divās daļās – teorētiskajā un praktiskajā. Lekcija ilgums – divas stundas.

Nodarbību vadīs Marija Ābeltiņa (Ph. D.), apmācību vadītāja, klīniskā psiholoģe un pārraudze, kognitīvi biheiviorālās psihoterapijas speciāliste un supervizore.

Kā atpazīt un novērst izdegšanu?

Profesionālā izdegšana ir bīstama gan pašiem cilvēkiem, gan organizācijām. Tā nozīmē lielus finansiālus zaudējumus darba devējam un veselības sarukšanu darbiniekam.

Mēs darbā pavadām pusi no savas nomoda dzīves, tādēļ ir svarīgi ieguldīt tās kvalitātē! 

Šo divu stundu apmācību laikā ielūkosimies profesionālās izdegšanas pazīmēs, mēģināsim saprast kā to atšķirt no noguruma un depresijas. Izrunāsim profesionālās vides apstākļus, kas padara darba vidi par “toksisku”, kā arī personīgos ieradumus, kas var sekmēt izdegšanu. Detalizēti aplūkosim iespējamās palīdzības iespējas sev un citiem.

Apmācību nodarbības laikā visās apskatāmās tēmās uzsvars tiks likts uz to praktiskajiem aspektiem un teorētiskās atziņas tiks ilustrētas ar konkrētiem piemēriem. Nodarbību laikā paredzēti praktiskie vingrinājumi.

Par lektori

2022. gadā ieguvusi doktora grādu psiholoģijā (Ph. D.), pētot profesionālas izdegšanas fenomenu.

Papildu akadēmiskai izglītībai no 2013. gada ir sertificēta KBT speciāliste un no 2019. gada arī supervīzore. 2020. gadā kļuva par vienu no pirmajām Shēmu terapijas speciālistēm Latvijā.

Grāmatas “Profesionālā izdegšana. Pamanīt un novērst izdegšanu, atgūt darba efektivitāti un dzīvesprieku” autore. Strādājusi desmit gadus Krīžu un konsultāciju centrā Skalbes ar cilvēkiem un organizācijām krīzes apstākļos.

Šobrīd strādā privātpraksē, kā arī vairāk nekā 17 gadus darbojas, vadot un organizējot dažādas pašattīstības un pašizpētes nodarbības, ir autore dažādiem psiholoģiskās izaugsmes treniņiem un apmācību kursiem privātiem un valsts uzņēmumiem, kā arī Latvijas Universitātē, Rīgas Stradiņa universitātē un citur.

Pēdējā laikā ir novadīti vairāk nekā 70 tiešsaistes semināri un klātienes semināri par dažādiem mentālās veselības jautājumiem un stresa pārvaldes jautājumiem, privāto uzņēmumu, valsts un nevalstisko organizāciju darbiniekiem un vadītājiem. Ir aktīva medijos, veicinot sabiedrības informētību par dažādiem mentālās veselības jautājumiem.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi