×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-25
Reišulis kļūst par Eiropas čempionu motokrosā EMX125 klasē

Siguldas novada sportists Jānis Mārtiņš Reišulis sezonas noslēdzošajā posmā Lielbritānijā, uzvarot abos braucienos, nodrošināja sev 2023. gada Eiropas čempiona titulu EMX125 klasē. Labas sacīkstes arī otram siguldietim Kārlim Albertam Reišulim, kurš EMX250 klasē divu braucienu summā šosezon pirmo reizi iekļuva vadošajā trijniekā.

Jau pēc pirmā brauciena, kurā Jānis Reišulis uzvarēja, sportists sev bija nodrošināja pietiekami lielu punktu pārsvara pār tuvāko sekotāju Matisu Valinu, lai uz otro braucienu trasē dotos kā EMX125 klases čempions. Arī otrajā braucienā Jānis Mārtiņš  bija ātrākais braucējs trasē un svinēja panākumu Lielbritānijas posma summā. Sezonas kopvērtējumā Reišulis pārspējis francūzi Matisu Valānu par 60 punktiem, bet 127 punktus latvietim zaudēja vācu sportists Maksimilians Verners.

Ļoti sekmīgas sacensības Lielbritānijā bija arī Jāņa vecākajam brālim Kārlim, kurš Eiropas čempionāta ieskaitē startē EMX250 klasē.

Pirmo braucienu Kārlis noslēdza 3. vietā, bet otrajā  finišu sasniedza kā ceturtais. Divu braucienu summā par Lielbritānijas posma uzvarētāju kļuva Marks – Antuāns Rosi, otrais palika Feručio Dzanki, bet Kārlis Alberts Reišulis kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Sezonas kopvērtējumā par Eiropas čempionu EMX250 klasē tika kronēts Andreā Bonakorsi no Itālijas. Aiz viņa kopvērtējumā ierindojas holandieši Kajs Karsemakerss un Kass Valks. Reišulis, kurš divus posmus izlaida traumas dēļ, savu pirmo sezonu EMX250 klasē pabeidzis 8. vietā.

Pateicoties labajiem un stabilajiem rezultātiem šosezon, abi brāļi Reišuļi iekļauti Latvijas izlasē dalībai Nāciju kausā, kas no 7. līdz 8. oktobrim risināsies Ernē, Francijā. Kārlis Latvijas komandas krāsās Nācijās startēs jau otro reizi, bet Jānis izlasē piedzīvos debiju. Kopā ar Reišuļiem uz Nāciju motokrosa sacensībām dosies arī Pauls Jonass.


© www.sigulda.lv


Pasākumi