×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-25
Vairākās Siguldas novada skolās īstenos programmu pret vardarbību

Lai mazinātu un novērstu pāridarījumu izplatību vienaudžu vidū, Valsts kanceleja sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti uzsākusi “KiVa” programmas ieviešanu Latvijas skolās. Skolu atlase notika pēc nejaušības principa. Uzaicinājumam piedalīties programmā atsaukušās arī  četras Siguldas novada skolas – Siguldas pilsētas vidusskola, Laurenču sākumskola, Inčukalna pamatskola un Mores pamatskola.

“KiVa” programma ir balstīta uz sadarbību starp vecākiem, skolotājiem un skolēniem. Programma palīdzēs bērniem apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai pretotos vardarbībai, kā arī veidotu stipru pamatu tādām vērtībām kā empātija, sapratne un līdzjūtība.

Skolas “KiVa” komandas pedagogi ir apguvuši programmas metodes, lai, vienlaikus strādājot gan ar pāridarītāju, gan ar cietušo bērnu, risinātu situācijas un nepieļautu to atkārtošanos. Galvenā programmas veiksmes atslēga ir skolas kolektīva, skolēnu un viņu vecāku aktīva iesaiste, sadarbība un savstarpējs atbalsts.

Siguldas pilsētas vidusskolā “KiVa” programma tiks realizēta kompleksā veidā: tiks organizētas 4 tematiskās “KiVa” programmas dienas visiem pamatskolas skolēniem; klases stundu ietvaros skolēni mācīsies atpazīt savas un citu emocijas, lai prastu atbilstoši rīkoties, kas veicinās savstarpējo attiecību uzlabošanu; tiks veidota pozitīva skolas vide, organizējot skolas pasākumus visām klašu grupām.

Laurenču sākumskola “KiVa” nodarbības skolēniem integrēs mācību stundās, aicinot sadarboties gan dažādu priekšmetu skolotājiem, gan pakārtojot nodarbību saturu savu mācību stundu ietvaros. Plānots, ka “KiVa” nodarbībās iesaistīties arī Skolēnu padome un pēc nepieciešamības atbalsta personāls un citi speciālisti. Laurenču sākumskolā joprojām liela vērība tiks pievērsta skolas galvenajām vērtībām – cilvēks, daba, izaugsme un kopiena, “KiVa” programmas piedāvātās iespējas izmantojot kā lielisku papildu rīku, lai padziļināti stiprinātu skolēnu izpratni par vērtību un savstarpējo attiecību jautājumiem.

Inčukalna pamatskolā klašu stundu ietvaros tiks realizētas pēctecīgas “KiVa” nodarbības visās pamatskolas klasēs. Skolēniem tiks doti uzdevumi, kas sekmēs apņemšanos nedarīt otram pāri un palīdzēs izskaust bulingu.

Mores pamatskolā 29. septembrī “KiVa” komanda un “KiVas” trenere organizēs programmas atklāšanas pasākumu “365 dienas bez pāridarījumiem”. Programmas ietvaros skolā tiks organizētas nodarbības, kurās audzēkņi apgūs daudz jauna, tostarp mācīsies atpazīt bulingu un atbalstīt viens otru.

“KiVa” programma ir ilgtermiņa projekts, tā visvairāk pētītā programma par pāridarījumiem bērnu un jauniešu vidū, tās efektivitāte ir zinātniski pierādīta, tāpēc programmu izmanto jau 23 dažādās valstīs dažādos kontinentos visā pasaulē.

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi