×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-25
Noskaidroti Latvijas čempioni sacensībās “Siguldas kalnu maratons”

Aizvadītās nedēļas nogalē Siguldā norisinājās ikgadējais taku skrējiens – “Siguldas kalnu maratons 2023”, vienlaikus arī Latvijas čempionāts taku skriešanā. Uzvaru taku maratona 70 kilometru distancē izcīnīja Kārlis Eiduks (7:01:39) un Agate Armane (7:48:30).

Kopumā trasē devās aptuveni 250 skrējēji – lielākoties no Latvijas, kā arī dalībnieki no Igaunijas, Vācijas, Itālijas, Somijas un Urugvajas.

70 kilometru distancē dalībniekiem bija jāpārvar vairāk nekā 2800 metru kāpums un kritums.

 

Absolūtais vērtējums 70 km distancē sievietēm:

  1. Agate Armane (7:48:30);
  2. Aiga Taulīna (8:54:34);
  3. Kristīne Žogota (9:59:57).

Absolūtais vērtējums 70 km distance sievietēm:

  1. Kārlis Eiduks (7:01:39);
  2. Matīss Vecvagaris (7:24:32);
  3. Ģirts Dakša (7:30:54).

Vienlaikus ar kalnu maratonu 70 kilometru distancē notika divi satelītskrējieni īsākās distancēs – 20 un 10 km. Vertikālo kāpumu summa šajās satelītdistancēs ir virs 860 un 480 augstuma metriem attiecīgi. 20 kilometru distancē starp dāmām labākā bija Ivita Šale (2:05:39). Starp vīriem otro gadu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Edgars Daugulis (1:39:15). 10 kilometru distancē starp dāmām absolūti labākā bija Līva Puriņa (1:04:31). Starp vīriem uzvaru izcīnīja Emīls Saulīte (0:58:33).

Visi Siguldas kalnu maratona rezultāti apskatāmi šeit.

Maratona vēsture aizsākās pirms 20 gadiem, un tas ir grūtākais ikgadējais garo distanču skrējiens Latvijā. Lai arī maratons ir uzskatāms par tautas sporta pasākumu, uzvarēt tajā ir goda lieta arī profesionāliem sportistiem. Maratona līdzšinējo uzvarētāju liste var lepoties ar četriem Latvijas olimpiešiem.

Sacensības tiek organizētas ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Raid.lv

 

Foto: Zanda Stabiņa, Antons Kranga


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi