×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-28
Norisinājusies otrā diskusija par Siguldas tirgus apkārtnes attīstības iespējām

26. septembrī Siguldas kafejnīcā “Ezītis miglā”, turpinot iepriekšējās sezonas aizsākto diskusiju par Siguldas tirgum piegulošās teritorijas attīstību, norisinājās otrā tikšanās “Tirgus placis II”. Šajā “S!nerģijā” tika pārrunāti iespējamie satiksmes infrastruktūras risinājumi.

Tikšanās laikā tika prezentēta tirgus apkārtnes skice, kas tapusi no tām idejām un priekšlikumiem, kas izteiktas pirmajā diskusijā šā gada maijā. Ņemot vērā Siguldas pilsētas iedzīvotāju skaita pieaugumu un to, ka iedzīvotāji aizvien vairāk izmanto sabiedriskā transporta sniegtos pakalpojumus, mobilitātes punktu pielāgošana novadnieku vajadzībām ir viena no prioritātēm satiksmes infrastruktūras attīstībā. Diskusijā tika prezentēta satiksmes plānotāju izstrādāta konceptuāla skice, kurā iezīmētas 146 iespējamās autostāvvietas ap zaļo zonu starp Stacijas, Raunas un Viestura ielām. Izskanēja arī priekšlikums, ka stāvvietu izvietojums varētu turpināties gar Stacijas ielu līdz pat Gāles ielai, nodrošinot vēl apmēram tikpat vietas, ja stāvvietas varētu izplānot abpus ielai, vai nedaudz mazāk, ja tikai sliežu klātnes pusē. Ja tirgus apkārtnē tiktu mainīta satiksmes infrastruktūra, nosakot daļu no teritorijas par autostāvlaukumu, nevis Stacijas ielu, kā tas ir šobrīd, kā arī likvidējot ielas statusu zonai, kas šobrīd ved cauri pie tirgus ieejas esošajam laukumam, būtu iespējams izvietot lielāku stāvvietu skaitu ar perpendikulāri izvietotām stāvvietām abpus stāvlaukuma caurbrauktuvei. Līdz ar to šāds stāvlaukums jau atbilstu tradicionālajiem stāvparkiem, kuros blīvi izvietotas automašīnas tiek atstātas uz visu dienu. 

Skice paredz arī ielu malu paplatinājumus autostāvvietām gar Raunas un Viestura ielām paralēli vai slīpi attiecībā pret brauktuvi. Tāpat plānā ieskicēts stāvvietu apzaļumošanas princips, paredzot rindveida stādījumus, kas vienlaicīgi sniegtu gan noēnojumu, gan papildinātu zaļumvietas ar jauniem kokiem. Savukārt zonā, kas pietuvināta dzelzceļa šķērsošanas vietai, varētu atrasties velonovietnes.

Diskusijas laikā tika pārrunāts arī jautājums par satiksmes organizāciju plašākā teritorijā. Izskanēja viedoklis ar ieteikumu Raunas ielas posmu veidot par vienvirziena ielu, bet klātesošo ielas apkaimē dzīvojošo iedzīvotāju vairākums tomēr vēlējās saglabāt divvirzienu satiksmes plūsmu gan Raunas, gan Viestura ielā. Diskusijas dalībnieki atbalstīja pacelto krustojumu veidošanu vietās, kur gājēji šķērso brauktuvi, kā arī izskanēja ieteikums nodalīt gājēju un veloceļus. Tāpat tika diskutēts par to, kāds automašīnu novietošanas laika limits vai periods jānosaka, lai ziemas mēnešos ceļa tīrītāji tās varētu atbrīvot no sniega, vasarā – no putekļiem. Ziemā tas ir ļoti būtiski, lai nesamazinātos pieejamo stāvvietu skaits sniega uzkrāšanas dēļ.

Tāpat izskanēja ierosinājums iezīmēt stāvvietas īslaicīgai stāvēšanai, kas paredzētas tiem, kas uz staciju vai nu atved vai paņem pasažierus, kā arī iezīmēt elektroskrejriteņu novietni. Ņemot vērā to, ka VAS “Latvijas dzelzceļš” šobrīd veic novecojušo transporta sarakstu sistēmas maiņu un plāno pāreju uz elektroniskajiem satiksmes informācijas ekrāniem, iedzīvotāji lūdza šādus ekrānus uzstādīt ne tikai stacijas pusē dzelzceļam, bet arī otrpus sliedēm, lai uzlabotu informācijas pieejamību un līdz ar to ērtības.

Jau pirmajā diskusijā iedzīvotāji bija vienisprātis par esošo skvēru – priežu mežu – tas maksimāli jāsaglabā gan tādēļ, ka tas absorbē trokšņus, gan vides estētiskās kvalitātes dēļ. Arī šoreiz tika atgādināts, ka tajā noteikti ir jāizveido taciņas, kas kalpotu kā taisnākais gājēju ceļš uz staciju.

Pēc diskusijas Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa informēja, ka iedzīvotājiem pirms tā realizācijas uzsākšanas tiks prezentēts arī būvprojekts, lai klātesošie varētu rosināt nepieciešamos precizējumus, ja tādi būs.

Domnīca “S!nerģija”, uz ko aicina Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, norisinās kopš šā gada sākuma un sniedz iespēju novadniekiem satikties ar pašvaldības vadību un speciālistiem, kā arī citiem piesaistītiem ekspertiem, lai diskutētu un saņemtu atbildes uz jautājumiem dažādās jomās. Tikšanās notiek vismaz reizi mēnesī dažādās novada vietās – gan pagastu teritorijās, gan pilsētvidē, gan vietās, kur ir nepieciešami uzlabojumi un kuras ir pa redzēts attīstīt.


© www.sigulda.lv


Pasākumi