×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-28
Konkursa “Māmiņa. Uzņēmēja” uzvarētājas realizē savas biznesa idejas

Jau astoto gadu Siguldas novada pašvaldība organizē konkursu “Māmiņa. Uzņēmēja”, lai motivētu Siguldas novada māmiņas saskatīt sevī uzņēmēja potenciālu un uzsākt komercdarbību, kā arī lai veicinātu jaunu produktu attīstību un pilnveidotu pakalpojumu veidošanu, sekmējot esošās uzņēmējdarbības paplašināšanu.

Šogad konkursā projekta pieteikumus iesniedza 14 Siguldas novada māmiņas, no kurām četras pēc trīs žūrijas atlases kārtām saņēma Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējumu biznesa idejas realizēšanai.

Lokālā medija un digitālās platformas “Siguldas saime” vadītāja Dace Mežavilka saņēma 3000 eiro, kas tiks realizēti, lai izstrādātu “Siguldas saimes” tīmekļa vietni un dizainu. Platformas izveides mērķis ir palielināt iedzīvotāju lojalitāti saviem apkaimes resursiem, veicināt sadarbības iespējas starp klientiem un potenciālajiem to atbalsta resursiem (informatīviem un finanšu), kā arī popularizēt Siguldas novada klientu pakalpojumus un preces.

Uzņēmuma “Spiid Botanics dekoratīvās dizaina lampas” vadītāja Gunita Oļipova Siguldas novada pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu 3000 eiro izmantos uzņēmuma mārketinga aktivitātēm un speciālas iekārtas – gaisa siltumsūkņa epoksīda sveķu liešanai – iegādei. Epoksīda sveķi tiek izmantoti gan mazu detaļu izgatavošanai, gan masīvu, industriālu objektu veidošanai. Izvēloties vēlamos cietinātājus un piedevas, var iegūt dažādus epoksīda sveķus ar nepieciešamajām īpašībām. 

Māmiņa, uzņēmēja Linda Ķirse Allažmuižā nodarbojas ar gladiolu audzēšanu un selekcionēšanu kopš 2017. gada un par piešķirto finansējumu 2731,04 eiro iegādāsies aukstuma kameru, kas ļaus ziedus ilgāk uzglabāt svaigus. Šobrīd saimniecībā ir vairāk nekā 215 dažādas gladiolu šķirnes. Aukstuma kamera paildzinās griezto ziedu tirdzniecību, līdz ar to palielināsies ieņēmumi. Lindas plānos ir izveidot arī gladiolu šķirni “Sigulda”. 

 

Inčukalnietes veiksmes stāsts

Šā gada uzvarētāja inčukalniete Aija Suta vada uzņēmumu “Aike Dizains”, kas jau astoto gadu piedāvā dažādu pasākumu dekorēšanu. Uzņēmums specializējas kāzu un fotosesiju dekorēšanā. Lai mazinātu pakalpojuma sezonalitāti, uzņēmums plāno nodrošināt arī bērnu ballīšu dekorēšanu, kā arī piedāvāt tematiskas dekorācijas nomai. Ņemot vērā to, ka pēc svētkiem paliek pāri daudz neizdedzinātu sveču, uzņēmēja ir sākusi nodarboties arī ar sveču liešanu. 

Aija ir arī četru bērnu māmiņa, kas veiksmīgi apvieno savu radošo darbu ar ģimenes dzīvi: “Protams, darbā ir jārēķinās arī ar fiziski smagu darbu, negulētām naktīm, nepieciešamību radoši un ātri risināt situācijas. Viss skaistais, ko mēs radām, ir tikai maza daļiņa no darba, kas jāiegulda pirms tam. Man ir liela atbalsta komanda – vīrs, mani vecāki, radi, draugi. Galvenais ir atrast laiku arī sev, lai varētu turpināt radoši darboties.”

Savulaik Aija bija izveidojusi bērnu zīmolu “Astoņi kustoņi” un ražoja rotaļlietas; viņa plāno to atjaunot, šoreiz svētku jomā. Par Siguldas novada pašvaldības piešķirto finansējumu 3000 eiro uzņēmēja plāno papildināt dekorāciju klāstu: “Esmu ļoti pateicīga, ka pašvaldība piešķīrusi man šo finansējumu un noticējusi manai idejai. Uzskatu, ka tas būs ļoti labs atspēriena punkts, lai spētu nodrošināt sev darbu arī pēc kāzu sezonas. Finansējumu izmantošu, lai iegādātos jaunas dekorācijas. Man ļoti patīk darboties ar bērniem un viņus fotografēt, tāpēc tālākā nākotnē vēlos paplašināt svētku pakalpojumu piedāvājumu – fotografējot pasākumu un veidojot bērniem meistarklases”. 

 

2022. gada konkursa “Māmiņa. Uzņēmēja” dalībnieces piešķirto līdzfinansējumu jau realizējušas savu ideju attīstībā

Grāmatas “Mana terapijas grāmata” autore Zane Gereiša iegūto finansējumu izmantojusi trīs jaunu grāmatas toņu drukai, kas nu pieejami klientiem interneta veikalā www.manaterapijasgramata.lv.

Zīmola “SeeMe” vadītāja Eva Bērze ar komandu īstenoja ideju par atstarojošajām vestēm bērniem no 1,5 līdz 13 gadiem. Tuvākajā laikā tiks uzsākta arī preces tirdzniecība. Sākumā atstarojošās vestes varēs iegādāties vietnē www.etsy.com, “SeeMe” profilā “Facebook” un “Instagram”. Komanda plāno izstrādāt arī savu e-veikala vietni un nākotnē piedāvāt arī atstarojošās vestes pieaugušajiem.

Savukārt māmiņa uzņēmēja Agneses Rukkalne izveidojusi “HopintoEnglish” aplikāciju, kas palīdz bērniem apgūt angļu valodu. Aplikācija izstrādāta trijos zināšanu līmeņos: pamata līmenis, vidējais līmenis un virs vidējā līmenis. Katrā līmenī ir piedāvāts vārdu krājums par dažādām tēmām, kas atbilst bērnu vecumam. Aplikācija bez maksas pieejama “Google store” un “AppStore”.

Inesei Pabērzai (komunikācijas stratēģe, zīmolu satura veidotāja, apmācību vadītāja) pašvaldības atbalsts ļāvis būtiski uzlabot sniegto pakalpojumu kvalitāti, kā arī pakalpojumu grozu. Pašvaldības piešķirtā atbalsta ietvaros iegādātas nepieciešamās tehnikas vienības un aprīkojums, kas ļauj klientu labā strādāt ātrāk, kvalitatīvāk un efektīvāk. Ineses uzņēmuma pamatdarbības jomas ir komunikācijas stratēģiju (ārējās, iekšējās, sociālo mediju un citu) izstrādes, sociālo mediju satura veidošana, komunikācijas pakalpojumi, tostarp mediju attiecību veidošana, pasākumu organizēšana un citi.  Līdztekus tam Inese vada apmācības un komunikācijas treniņus, izstrādājot uzņēmumiem un to komandām nepieciešamus risinājumus. Siguldas novada pašvaldība ir novērtējusi uzņēmējas darbošanos un gan pērn, gan šogad atbalstījusi divus mūžizglītības atbalsta programmas projektus, ļaujot novadniekiem bez maksas piedalīties viņas vadītajās nodarbībās.

Laine Amerika-Mūrniece projekta ietvaros attīstīja un izveidoja mācību materiālu (grāmatiņu) pirmsskolas vecuma bērniem valodas attīstībai. Grāmatai piešķirta arī preču zīme “Radīts Siguldā”.

Plašāka informācija par konkursu “Māmiņa. Uzņēmēja” pieejama, rakstot uz e-pasta adresi uznemejiem@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 22017156.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi