×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-02
Daudzveidīga teātrprogramma lieliem un maziem skatītājiem

No 6. līdz 8. oktobrim Siguldā notiks pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls Latvijā. Festivāla daudzveidīgajā programmā bērniem, pusaudžiem un arī pieaugušajiem tiek piedāvātas piecas teātra izrādes.

Festivāla skolu dienā, 6. oktobrī, Dirty Deal Teatro izrādi “Netikumīgie” un “Istabas teātra” producētos komiksu lasījumus ar publikas iesaisti apmeklēs Siguldas novada izglītības iestāžu skolēni un viņu skolotāji.

Savukārt ģimeņu dienās, 7. un 8. oktobrī, būs skatāmas piecas teātra izrādes – “Netikumīgie. Jaunu cilvēku portreti dzejā” (14+), “Visi skaitās” (5+), “Anna un Froga” (5+), “Kinderlande” (9+) un “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi” (5+). Biļetes uz izrādēm nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un tiešsaistē.

“Anna un Froga” – viens komikss, divas aktrises un publika kopīgi piedzīvos oriģināldarbu, kas radīts tieši festivālam teatrālā veidā, izmantojot rekvizītus un kostīmu detaļas, visi kopā ieskaņos komiksu un padarīs šo komiksa lasījumu patiešām dzīvu. “Anna un Froga” vienos vākos apvieno franču komiksu autores Anukas Rikāras četras komiksu grāmatas par meitenīti Annu, vardi Frogu, slieku Kristofu, kaķi Renē un suni Bibī. Tās uzrunās gan pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus, gan viņu vecākus. Producents: “Istabas Teātris”. Izrāde būs skatāma svētdien, 8. oktobrī, plkst. 11.00 Siguldas novada kultūras centrā “Siguldas devons”. Biļetes var iegādāties šeit.

Savukārt vācu mākslinieka Mavila komiksa “Kinderlande” lasījums būs piemērots bērniem no deviņu gadu vecuma, kā arī viņu vecākiem. Komikss ir veltīts notikumiem Austrumberlīnē 1989. gadā, tieši pirms Berlīnes mūra krišanas. Ar aizrautību un puicisku humoru Mavils stāsta par draudzību, drosmi un uzticēšanos, par bērnību, kas aizrit starp pionieru organizāciju un baznīcu, slepus noklausītām ziņām par pārbēgšanu uz Rietumberlīni un galda tenisa turnīru tieši Vācijas lielo pārmaiņu priekšvakarā. Producents: “Istabas teātris”. Izrāde būs skatāma svētdien, 8. oktobrī, plkst. 14.00 Siguldas novada kultūras centrā “Siguldas devons”. Biļetes var iegādāties šeit.

Pusaudžiem paredzētā izrāde “Netikumīgie. Jaunu cilvēku portreti dzejā” ir veidota kā divu reālu astoto klašu skolēnu portretu galerija dzejas formā – trīs jaunu dzejnieku vārdiem gleznotas astotklasnieku domas, pieredze, jūtas un sapņi. Producents: “Dirty Deal Teatro”. Izrāde 2019./2020. gada sezonā saņēmusi divas Spēlmaņu nakts balvas un pašlaik teātrī vairs netiek izrādīta. Izrādes komanda ir piekritusi piedalīties festivālā, un izrāde būs skatāma sestdien, 7. oktobrī, plkst. 14.00 Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons”. Biļetes uz izrādi ir izpārdotas.

Skatāma un skaitāma mudžizrāde visai ģimenei “Visi skaitās”, kas tapusi sadarbībā ar Valmieras Vasaras teātra festivālu, būs brīnišķīgs piedzīvojums visai ģimenei. Izrādē kā puzles gabaliņi kopā saliksies dažādi stāsti, atklājot lielus un mazus noslēpumus – iespējams, stāstos atpazīsi arī sevi. Izrāde tapusi pēc norvēģu autores Kristinas Rūšiftes grāmatas “Visi skaitās” motīviem, un ir viens no festivāla oriģināldarbiem. Izrāde būs skatāma sestdien, 7. oktobrī, Jāņa Čakstes ielas 1 daudzdzīvokļu namu iekšpagalmā. Biļetes var iegādāties šeit.

Savukārt viena no pēdējo gadu labākajām izrādēm bērniem no piecu gadu vecuma ir “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”. Bruņinieks ir tikai cilvēks, kuram ļoti garšo konfektes. Kādu reizi, kad viņš tās saēdās par daudz, viņu piemeklēja zobu sāpes, kurām viņš varonīgi stājās pretī kā jau īstenam pretiniekam. Meklējot dažādus risinājumus šai situācijai, Bruņinieks pierāda savu cēlumu un nezaudē drosmi, lai gūtu varoņa cienīgu rezultātu. Producents: Latvijas Leļļu teātris. Grāmata “Pasaka par bruņinieku, kuram sāpēja zobi” bija dzejnieka Sergeja Timofejeva debija bērnu literatūrā.. Izrāde būs skatāma svētdien, 8. oktobrī, plkst. 11.30 Siguldas novada kultūras centrā “Siguldas devons”. Biļetes var iegādāties šeit.

Festivālu organizē: kultūras centrs “Siguldas devons” un Siguldas novada pašvaldība.

Festivāla programmu izstrādājuši: izdevniecības “Liels un mazs” vadītāja Alīse Nīgale, ilustratore, bērnu grāmatu autore Rūta Briede, režisors Jānis Znotiņš un radošo industriju uzņēmums “Story Hub”.

Festivālu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Norvēģijas Karalistes vēstniecība, Igaunijas vēstniecība Rīgā, Zviedrijas vēstniecība Rīgā, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedra, “Latvijas Finieris”, “Sadolin”’, “Cripsy Carrot”.

Festivālu informatīvi atbalsta: “Dienas Mediji”, Latvijas Sabiedriskais medijs, žurnāls “Ir”, “Latvijas Mediji”, portāls “Satori”, žurnāls “Baltais Valis”.

Festivāla sadarbības partneri: Siguldas novada bibliotēka, Siguldas novada Jaunrades centrs, Valmieras Vasaras teātra festivāls, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Kultūras kanons, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība, Ilonas Vīklandes muzejs “Iloni Imedemaa” (“Ilonas Brīnumzeme”, Igaunija), “Sābrs”.

Plašāka festivāla programma atrodama festivāla tīmekļa vietnē www.siguldasfestivals.lv. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai arī Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla Facebook un Instagram kontā!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi