×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-03
Aizvadīta Siguldas novada skolu sporta diena “Esi celmlauzis”

27. septembrī Siguldā, Raiņa parkā, norisinājās saliedējošs skolēnu pasākums – Siguldas novada skolu sporta diena “Esi celmlauzis”. Tajā piedalījās nepilns tūkstotis 7.–12. klašu skolēnu no visām Siguldas novada skolām. Skolu sporta diena tika organizēta, lai jauniešu vidū veicinātu veselīgu dzīvesveidu, rosinātu fiziski darboties un mācītu savstarpējās attiecības, kas balstās uz sadarbību, uzticēšanos un paļaušanos citam uz citu.

Skolēniem bija iespēja ne tikai aizraujoši, aktīvi un lieliski pavadīt dienu kopā, bet arī plecu pie plecu cīnīties par titulu “Siguldas novada sportiskākā un aktīvākā klase”, piedaloties dažādās neierastās, atraktīvās un sportiskās aktivitātes, kuras ne tikai ļāva stiprināt līderības un sadarbības prasmes, bet arī veicināja klašu komandu vienotību un spēju citam citu atbalstīt.

Sporta dienas ietvaros 7.–9. klašu grupā trešo vietu ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.c klase, otro vietu ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.e klase, taču uzvaras kausu un Izglītības un sporta pārvaldes Sporta nodaļas vadītājas Zandas Abzalones parakstītu Goda rakstu par titulu “Siguldas novada sportiskākā un aktīvākā klase” 7.–9. klašu grupā saņēma Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas apvienotā 7. un 8. klases komanda.

Savukārt 10.–12. klašu grupā trešo vietu ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.b klase, otro vietu ieguva Mālpils vidusskolas 12. klase. Uzvaras kausu un Izglītības un Goda rakstu par titulu “Siguldas novada sportiskākā un aktīvākā klase”. 10.–12. klašu grupā saņēma Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.c klase.

Pasākuma mērķis bija ne tikai cīnīties par titulu, bet arī iedrošināt ikvienu būt “Celmlauzim”, tādējādi stiprināt sevī pasākuma pamatvērtību – veselā miesā vesels gars –, jo fiziskās aktivitātes labvēlīgi ietekmē indivīda kopējo veselības stāvokli, uzlabo emocionālo labsajūtu un samazina stresu.

Fotogalerija (7.–9. klašu grupa) skatāma šeit.

Fotogalerija (10.–12. klašu grupa) skatāma šeit.

Siguldas novada skolu sporta diena tika organizēta Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros Siguldas novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldei sadarbībā ar biedrību “Piedzīvojumu Garāža” un jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis”.

Informāciju sagatavoja:
jauniešu iniciatīva centra “Mērķis”
projektu vadītāja
Lelde Lapsa


© www.sigulda.lv


Pasākumi