×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-03
Visvairāk jaunu biznesa ideju pieteikumi no Siguldas novada

“SEB bankas” grantu programmā “(ie)dvesma” biznesa ideju atbalstam, ko īsteno kopā ar sešiem Pierīgas novadiem, šogad saņemti 59 pieteikumi. Visvairāk jaunas biznesa idejas saņemtas no Siguldas novada – kopumā 14.

Ieceres un darbības jomas ir dažādās nozarēs. Visvairāk pieteikumu šogad saistīti ar apmācību, spēļu un aprūpes pakalpojumu sniegšanu bērniem. Nemainīgi aktuālas ir biznesa idejas, kas saistītas ar pārtikas ražošanu un ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī mēbeļu, dizaina un interjera priekšmetu ražošanu.

Tāpat vairākas biznesa idejas saistītas ar medicīnu un veselību, tūrismu, atpūtu, vides risinājumiem, kā arī sportu, skaistumkopšanu, digitāliem risinājumiem un izglītību.

“Galvenās mācības tiek gūtas darot, un nav iespējams kļūt par uzņēmēju, mācoties tikai lekcijās. Ir jāmēģina, tāpēc ir prieks par katru, kurš piesakās un uzdrošinās spert soli, lai idejai sekotu arī tālāka darbība. Šogad esam saņēmuši par 12 idejām vairāk nekā pērn, kas liecina par to, ka iedzīvotāji vēlas būt ekonomiski aktīvi un ar savām idejām iesaistīties sabiedriskos procesos,” saka “SEB bankas” Mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas vadītājs Ģirts Priede.

Saņemto projektu biznesa idejas potenciālu un konkurētspēju tālāk vērtēs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. Maksimālā naudas summa, uz ko var pretendēt viens granta saņēmējs, ir 10 000 eiro. Kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 70 000 eiro. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei.

Šogad saņemti biznesa ideju pieteikumi (Pierīgas novadi):

  • no Siguldas novada – 14 projektu pieteikumi;
  • no Jūrmalas pilsētas – 12 projektu pieteikumi;
  • no Mārupes novada – 10 projektu pieteikumi;
  • no Ropažu novada – 9 projektu pieteikumi;
  • no Olaines novada – 8 projektu pieteikumi;
  • no Ķekavas novada – 6 pieteikumi.

Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 14. novembrī.

Atgādinām, ka grantu programma “(ie)dvesma” norisinās jau septīto gadu. Līdz šim programmas ietvaros atbalstu savas idejas īstenošanai saņēmuši 48 jaunie uzņēmēji.

 

© www.sigulda.lv


Pasākumi