×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-05
Notiks lekcijas par veselību un uzturu

20. oktobrī no plkst. 9.30 līdz 11.30 “Iespēju mājas” 2. stāva lielajā zālē (Siguldā) un no plkst. 12.30 līdz 14.30 dienas centrā “Gauja” notiks lekcija par veselīgu uzturu. Savukārt 27. oktobrī no plkst. 9.30 līdz 11.30 “Iespēju mājā” būs lekcija par onkoloģiju.

Veselīgs un sabalansēts uzturs ir dzīvesveids. Tās ir ilgtermiņa izmaiņas, kas ietekmē ne tikai cilvēka ķermeni, bet arī prātu, attieksmi, noskaņojumu un labsajūtu.

Teorētiski visi zinām veselīga uztura pamatprincipus, bet nereti ikdienā tos ir grūti ieviest, tādēļ veselīga uztura lekcijā runāsim par to, ko iegūstam no katras uzturvielas un kā ar uztura palīdzību varam ietekmēt savu izskatu, veselību, labsajūtu un enerģijas līmeni. Lekcijas dalībniekiem būs iespēja uzzināt dažus pavisam vienkāršus knifiņus, kurus var ieviest savā ikdienā ikviens, padarot savu ēdienkarti veselīgāku.

Veselīgs uzturs un dzīvesveids nav stāsts par diētām, kādu produktu vai to grupu izolēšanu no uztura. Tas nav tikai par pārtiku un sportu, bet par attieksmi un mīlestību pret sevi.

27. oktobra lekcijā runās par onkoloģisko slimību profilaksi, riskiem, faktoriem, dzīvesveida ietekmi, kā arī veselības pārbaudēm, tostarp valsts apmaksātām pārbaudēm un pašpārbaudi. Sarunas tematā ietilpst: situācija Latvijā, pasaulē; slimību iedalījums un to vispārējie iespējamie cēloņi; atšķirība starp labdabīgu un ļaundabīgu audzēju; diagnostikas un ārstēšanas iespējas Latvijā.

Lekcijas norisinās Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.


© www.sigulda.lv


Pasākumi