×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-06
Igaunijas vēstnieks Latvijā Ēriks Marmei viesojas Siguldas novadā

Šonedēļ, 5. oktobrī, Siguldas novadu apmeklēja Igaunijas vēstnieks Latvijā Ēriks Marmei (Eerik Marmei), lai iepazītos un dibinātu kontaktus ar Siguldas novada pašvaldības vadību, kā arī vairākiem novada uzņēmējiem.

Siguldas pils kvartālā vēstnieks ar interesi uzklausīja vairāku radošo darbnīcu stāstu par savu darbu specifiku, ikdienu, izaicinājumiem. Tika apmeklēta Spieķu darbnīca, “Baltu rotas”, Keramikas darbnīca, Ādas artelis un Tekstila darbnīca. Savukārt Siguldas Jaunajā pilī ar Igaunijas vēstnieku tikās pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais, kultūras centra “Siguldas devons” direktore Jolanta Borīte, kā arī pārstāvji no Siguldas novada Attīstības aģentūras, izklāstot svarīgākos faktus par novada attīstību kultūras, sporta, izglītības, tūrisma un citās jomās.

“Esam pateicīgi par tikšanos, kuras laikā ar iedvesmojošiem piemēriem ieskicējām līdz šim paveikto un plānoto Siguldas novada attīstībā. Augstu novērtējam vēstnieka Ērika Marmei atvērtību un vēlmi sadarboties gan uzņēmējdarbības jomā, gan perspektīvos jautājumos inovatīvu risinājumu ieviešanā Siguldas novada kontekstā,” atklāj pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa. Turpinot L. Sausiņas teikto, priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais uzsver: “Ar Ēriku Marmei apspriedām sadarbības iespējas digitalizācijas jomā. Dienas laikā, ciemojoties pie novada uzņēmējiem – Ivara Beitāna (“Sigulda Adventures”) un Viktora Grūtupa (SIA “Rāmkalni serviss”), priecājāmies būt liecinieki savstarpēji atvērtām, brīvām un ieinteresētām sarunām, kuru laikā vēstnieks novērtē uzņēmēju līdz šim paveikto un iedrošina darboties eksporta tirgū Igaunijā. Vēstnieka lielā ieinteresētība par uzņēmēju darbības lauku, produktiem un piedāvātajiem pakalpojumiem bija ļoti jūtama, tāpat arī dalīšanās pieredzē, apspriežot inovatīvus un konkurētspējīgus uzņēmējdarbības piemērus gan Igaunijā, gan Siguldas novadā un Latvijā kopumā.”

Pēc Siguldas Jaunās pils apmeklējuma pašvaldības pārstāvji kopā ar Igaunijas vēstnieku kultūras centrā “Siguldas devons” apskatīja igauņu izcelsmes zviedru mākslinieces Ilonas Vīklandes (Ilon Wikland) izstādi “Māja Hāpsalu” ar oriģinālām ilustrācijām Astridas Lindgrēnes grāmatām. Pēc tam sekoja tikšanās ar novada uzņēmēju, SIA “Sigulda Adventures” direktoru Ivaru Beitānu, kurš pastāstīja par savu uzņēmumu, iespējām un izaicinājumiem savā biznesā. I. Beitāns viesus iepriecināja ar gaisa vagoniņa braucienu pāri Gaujas senielejai, kur tālāk sekoja Turaidas muzejrezervāta ēku un ekspozīciju apskate, kāpiens Turaidas pils Galvenajā tornī. Dienas noslēgumā pašvaldības pārstāvji kopā ar Igaunijas vēstnieku viesojās pie uzņēmēja Viktora Grūtupa SIA “Rāmkalni serviss” ražotnē, kur uzņēmējs iepazīstināja ar savu biznesu un izvadāja ekskursijā pa ražotnes telpām.

Par piepildīto dienu Siguldā Igaunijas vēstnieks Ēriks Marmei saka: “Ļoti atzinīgi novērtēju sadarbības tikšanos Siguldas novada pašvaldībā! Šī bija produktīva un izglītojoša diena Siguldā. Diskusijās uzzinājām gan par Siguldas ekonomiku un digitalizācijas projektiem pašvaldībā, gan uzņēmējdarbības un kultūras vidi, gan infrastruktūras attīstību. Redzam sadarbības iespējas šajās tēmās,” papildinot, “Siguldā esmu bijis vairākas reizes. Man Siguldas apmeklējums saistās ar bērnības atmiņām, jo Turaidas muzejrezervātu apmeklēju skolas ekskursijās, kā arī labi atminos Siguldas spieķīti, tāds bija arī manam vectēvam. Īpašs prieks bija apskatīt igauņu mākslinieces Ilonas Vīklandes ilustrāciju izstādi. Un līdzīgi kā Sigulda var lepoties ar bagātu vēsturi, krāšņiem Opermūzikas svētkiem un dažādiem kultūras pasākumiem, nākamajā gadā aicinu siguldiešus apmeklēt arī Tartu, kas būs Eiropas kultūras galvaspilsēta 2024!”


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi