×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-09
Pusaudžu resursu centrā atzīmēs Mentālās veselības dienu

Pusaudžu resursu centra (PRC) Siguldas filiāle otrdien, 10. oktobrī, no plkst. 14.00 pusaudžus un pieaugušos aicina kopīgi darboties dažādās iekšējos resursus atklājošās aktivitātēs, kopā svinot Pasaules Mentālās veselības dienu. Filiāle atrodas Siguldā, Krišjāņa Valdemāra ielā 3A.

Pasaules Mentālās veselības dienā visā pasaulē notiek dažādi pasākumi ar mērķi veicināt izpratni par mentālās veselības grūtībām un palīdzības iespējām. Pasaules Veselības Organizācijas dati liecina, ka katrs septītais pusaudžu vecumā no 10 līdz 19 gadiem saskaras ar mentālās veselības grūtībām. Tāpat ir pierādīts, ka savlaicīga un atbilstoša palīdzība var uzlabot pusaudžu mentālo veselību, taču pieaugošais pieprasījums pēc palīdzības gan pasaulē, gan Latvijā negatīvi ietekmē iespējas saņemt profesionālu atbalstu.

Kopš savas darbības uzsākšanas 2022. gada 10. augustā PRC Siguldas filiāles speciālisti snieguši ilgstošu palīdzību trīs vai sešu mēnešu garumā jau vairāk kā 200 pusaudžiem.

PRC Latvijā šogad palīdzību ir sniedzis jau vairāk nekā 8400 pusaudžiem, no kuriem 2092 palīdzību saņēma ilgstoši. Tomēr PRC pieredze rāda, ka pieprasījums pēc atbalsta pārsniedz iespējas to sniegt savlaicīgi, un 1. oktobrī gaidīšanas rindā bija jau 410 jaunieši no visas Latvijas.

Līdz ar to Pasaules Mentālās veselības dienā PRC organizēs vairākus pasākumus ar mērķi atbalstīt pusaudžus un viņu ģimenes, kā arī speciālistus, kuri ikdienā strādā ar jauniešiem.

Savukārt plkst. 14.00 visi 14 PRC centri gan Rīgā, gan reģionos atvērs savas durvis, lai ikviens pusaudzis, vecāks, speciālists var nākt un iepazīties ar to, kā strādā PRC, kā arī saņemt profesionālu atbalstu.

Bērnu un pusaudžu resursu centru (BPRC) ir izveidojis Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar nozares speciālistiem Latvijā un Lielbritānijā. Kopš 2018. gada BPRC sniedz uz pierādījumiem balstītu, profesionālu, mūsdienīgu un multidisciplināru palīdzību pusaudžiem ar mentālās veselības grūtībām un viņu ģimenēm. Pateicoties Labklājības un Veselības ministriju piešķirtajam finansējumam, visi BPRC pakalpojumi pusaudžiem un viņu tuviniekiem tiek nodrošināti bez maksas. BPRC atbalsts ir pieejams deviņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē, Siguldā, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.


© www.sigulda.lv


Pasākumi