×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-10
Jau trešdien “Siguldas devonā” Latvijas Nacionālā teātra izrāde “Divas pasaules”

Trešdien, 11. oktobrī, kultūras centrā “Siguldas devons” viesosies Latvijas Nacionālais teātris ar izrādi “Divas pasaules”. Izrādes sākums plkst. 19.00.

Pusaudžiem un vecākiem domātā izrāde notiek vienā cēlienā. Izrādes ilgums ir viena stunda un trīsdesmit minūtes.

Divi dzimumi, divi pusaudži, divas pasaules. Divi cilvēki, kuriem vajadzētu satikties, bet viņi nesatiekas. Nesatiekas, jo dzīvo citā laikā, nesatiekas, jo katrs ir savā grāmatā. Līdzīgi kā dzīvē – kaut kur pasaulē ir tāds pats cilvēks kā tu, bet jūs tā arī nekad nesatiekaties. Taču šajā skatuves darbā pazīstamie grāmatu tēli izkāpj no grāmatām, kurās ir ierakstīti, un satiekas ne tikai viens ar otru, bet arī ar saviem autoriem – jau pieaugušajiem “es”. Izrādes centrā ir pusaudžu vecuma pārdzīvojumi un refleksijas uz mainīgo pasauli un sevi kā indivīdu tajā. Tam visam pa vidu vecāki un pieaugušie – divas pasaules. Divas paaudzes un divi pasaules uztveres veidi – mūžīgais jautājums par to, kā sadzīvot. Izrāde – stāsts par atvēršanos citai, nesaprotamai pasaulei, jo paša radītā pasaule ir vistuvākā.

Lomās: Lāsma Kugrēna vai Indra Burkovska (Anna), Jana Ļisova (Annele), Normunds Laizāns (Jānis) un Uldis Siliņš (Jancis).
Režisors: Jānis Znotiņš
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece: Pamela Butāne
Dramaturģe: Ance Muižniece
Kustību konsultante: Agate Bankava
Gaismu māksliniece: Lienīte Slišāne
Producents: Rihards Gāle

Biļetes cena no 15 līdz 20 eiro. Biļetes iespējams iegādāties tiešsaistē.


© www.sigulda.lv


Pasākumi