×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-11
Siguldā visu oktobri gan mazi, gan lieli aicināti kopīgi apskatīt piecas izstādes

Siguldā visu oktobri aicinām apskatīt piecas izstādes, kuras patiks gan maziem, gan lieliem lasītājiem. Visas šīs unikālās izstādes bija daļa no Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāla programmas, parādot apmeklētājiem mākslas un literatūras savienošanos dažādās izpausmēs.

“Vai grāmatai ir knābis” Siguldas novada bibliotēkā

Pašiem mazākajiem lasītājiem piedāvājam apmeklēt izstādi “Vai grāmatai ir knābis” Siguldas novada bibliotēkā. Tajā, darbojoties kopā ar vecākiem, būs iespēja uzzināt, kas ir tipogrāfija, kā top grāmatas, kas tajās dzīvo un arī – kā tajās ieiet. Iejusties varēs rakstnieka, mākslinieka un arī izdevēja jomā!

Izstādi rīko: Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība. Autori: Rūta Briede, Inese Zandere, Artis Briedis. Paldies par atbalstu Valsts Kultūrkapitāla fondam, Latvijas Finierim, Skrīveru Saldumiem. Izstāde tapusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā “Grāmatu starts”.

“Anetes kiosks: stāsti, grāmatas, ilustrācijas un citas lietas” Siguldas pils kvartāla Dīķa mājā

Mazajiem lasītājiem patiks arī interaktīvā bērnu grāmatu ilustratores un autores Anetes Meleces izstāde “Anetes kiosks: stāsti, grāmatas, ilustrācijas un citas lietas” Siguldsa Jaunās pils kompleksa Dīķa mājā (Pils ielā 16/1). Tajā arī var darboties katrs pats – nošļūkt pa Laika bikšu slīdkalniņu, izveidot jaunu zvaigznāju melnajā visumā, salasīt skrienošos zirņa bērnus, noskatīties animācijas filmu, aplūkot zīmējumus pie sienas un spēlēt Miega centrāli pa miedziņa rāciju.

Izstāde bez maksas apskatāma līdz 12. novembrim. Izstāde atvērta no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz 18.00, brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Izstādes veidotāji: Anete Melece, Rūta Briede, Līva Ziediņa, Evija Stukle-Zuitiņa, Toms Gustavs Oziliņš, Ilona Valaine-Blekte. Izstādes atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Finieris, Sadolin, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedra.

Ilonas Vīklandes ilustrāciju izstāde “Māja Hāpsalu” kultūras centrā “Siguldas devons”

Atcerēties bērnību un par iemīļotām grāmatām pastāstīt vecāki saviem bērniem varēs Ilonas Vīklandes ilustrāciju izstādē “Māja Hāpsalu” Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons”. Tieši Ilona Vīklande ir tā, kas ilustrējusi mums visiem tuvās zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes grāmatas “Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta”, “Ronja - laupītāja meita”, “Trokšņu ciema bērni”, “Brāļi Lauvassirdis” un daudzas citas. Izstādē redzamas vairāk nekā 50 mākslinieces veidotās ilustrācijas – oriģināldarbi. Izstāde apskatāma līdz 4. novembrim, ieeja bezmaksas.

Izstādei ir izraudzītas ne tikai dažādās desmitgadēs tapušās ilustrācijas, bet arī grāmatu vāki un skices. Pašlaik Igaunijas pilsētā Hāpsalu atrodas „Ilonas brīnumzeme” – muzejs, kurā tiek glabātas gandrīz 1000 mākslinieces ilustrācijas, skices un miniskulptūras.

Izstāde “Māja Hāpsalu” tapusi ar AS “Latvijas finieris” atbalstu. Izstādes veidotāji: Katrina Ērliha, Eve Otstavela, Mārja Keutsa (Ilonas brīnumzeme), Rūta Briede, Līva Ziediņa, Artis Briedis, Evija Stukle-Zuitiņa, Toms Gustavs Ozoliņš, Ilona Valaine-Blekte, Maima Grīnberga, Guna Kalniņa. Foto izstādes vizuālī: Atko Janusons

Izstādes scenogrāfijā redzami TLMS “Vīgrieze”, Alīdas Lindes studijas un TLMS “Staicele” dalībnieču, Ilonas Valaines-Blektes, Dzidras Sietiņas, Evijas Stukles-Zuitiņas, Zandas Dūdiņas-Spoģes austie un tamborētie paklāji.

“Zīnu anatomija” Siguldas novada Jaunrades centrā

Jaunieši un arī pārējie interesenti izstādē “Zīnu anatomija” Siguldas novada Jaunrades centrā varēs izpētīt zīnu pasaules dziļumus, atklāt to īpatnējo uzbūvi un iesaistīties pašizpausmē. Izstādē varēs apgūt, kā radīt zīnu, lai dalītos ar saviem vērojumiem un stāstiem.

Sekojot instrukcijai, apmeklētājiem būs iespēja radīt savu zīnu, izmantojot uz vietas pieejamos materiālus. Ar radīto zīnu varēs papildināt izstādi, izliekot to īpaši atvēlētā vietā. Pēc izstādes zīnus varēs saņemt atpakaļ.

Izstādē apskatāmie zīni ir no Maijas Kurševas, Rūtas Briedes un biedrības četrdesmit grādi bibliotēkas. Izstāde apskatāma līdz 27. oktobrim, ieeja – bez maksas.

Raimonda Vinduļa izstāde “Posters of the day” koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā

Bet koprades laboratorijās Siguldas Stacijas laukumā var apskatīt Raimonda Vinduļa izstādi “Posters of the day”. Projektu “Posters of the day” mākslinieks uzsāka 2014. gadā. Tas ir veids kā mākslinieks grafiskā valodā attēlo katras dienas atskatu, meklējot, ieraugot, sajūtot, izvēloties kādam periodam savādāku stilu un piegājienu.

Darbos lakoniskā, skarbā un dzīvā valodā atbalsojas autoram aktuālie jautājumi un atbildes. Tāpat izstādē apskatāmas arī skulptūra no sērijas “Ķermeņa daļas”, kas vēsta par to, ka mūsu ķermenis ir ne vien fiziskais ķermenis, bet arī lietas un attiecības, ko ikdienā radām – tas viss veido un paplašina mūsu garīgo “ķermeni”.

Izstāde koprades laboratorijās apskatāma visu diennakti līdz 29. oktobrim.

Par izstādēm vairāk varat uzzināt Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla Facebook lapā.

 

Foto: Ginta Zīverte

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi