×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-16
“Cerību spārni” jau piekto gadu iesaistās programmā “Pats savam saimes galdam”

Jau piekto gadu biedrība “Cerību spārni” guvusi atbalstu Borisa un Ināras Teterevu fonda projektu konkursa programmā “Pats savam saimes galdam”, kas rīkots ar mērķi dot iespēju grūtībās nonākušiem cilvēkiem pašu rokām veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai, kā arī veicināt iesaistīto cilvēku dzīves apstākļu uzlabošanos.

Biedrības “Cerību spārni” projektā iesaistījušās 19 mājsaimniecības, kurās ir cilvēki ar invaliditāti. Projekta dalībnieki padomdevēja vadībā uzlaboja esošās un apguva jaunas dārzkopības prasmes. Dalībnieki veica dažādus dārza darbus – augsnes sagatavošanu, sēšanu, stādīšanu, ravēšanu, augu mēslošanu un citus darbus. Biedrības valdes priekšsēdētāja Eva Viļķina stāsta: “Mūsu projekta mērķis ir sniegt cilvēkiem, kuriem ir garīga rakstura traucējumi, iespēju padomdevēja vadībā apgūt dārzkopības prasmes un sagatavot pārtikas krājumus ziemai. Tādējādi viņi attīsta patstāvīgai dzīvei nepieciešamās prasmes, kas uzlabo viņu dzīves kvalitāti.”

Dalība programmā “Pats savam saimes galdam” ļauj biedrībai sarūpēt sēklas, stādus un dārza kopšanas piederumus dārzu apstādīšanai. Ieplānotās aktivitātes dod gan materiālu atspaidu, gan iespēju apgūt jaunas iemaņas – dalībnieki saņem speciālistu un dārzkopības entuziastu padomus, lai izaudzētu pēc iespējas labāku ražu. Projekta dalībnieki ir interesēti arī turpmāk iesaistīties līdzīga rakstura projektos, kas sniedz iespēju uzlabot savu materiālo situāciju. Neskatoties uz sauso vasaru, kas prasīja īpašas rūpes par dārzu, šogad labi izauga sīpoli, ķiploki, gurķi, burkāni, bietes, pupiņas, zaļie zirnīši. Projekta dalībnieki atzīst, ka ziemā ir, ko likt saimes galdā, ja paši sēj un audzē.

Programma “Pats savam saimes galdam” izveidota 2017. gadā kā turpinājums programmas “Maizes rieciens” aktivitātei “Atbalsts līdzdarbībai”, kurā iesaistījās 2500 cilvēki, kuri pašu spēkiem audzēja dārzeņus un augļus savas saimes galdam vai guva papildu ienākumus ģimenes vajadzībām.


© www.sigulda.lv


Pasākumi