×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-20
Piešķir kompensāciju brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībām par papildu izdevumiem vēja postījumu novēršanai

Siguldas novada pašvaldības dome 19. oktobra domes sēdē pieņēma lēmumu kompensēt trīs novada brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību (turpmāk tekstā – BUB) – Inčukalna, Krimuldas un Lēdurgas BUB – papildu izdevumus, kas saistīti ar 7. un 8. oktobra spēcīgā vēja radīto postījumu novēršanu. Pamatojoties uz BUB iesniegumiem, pašvaldības dome piešķirs kompensāciju kopumā 1619,08 eiro apmērā par tiem papildu izdevumiem, kas radušies, dodoties uz izsaukumiem Siguldas novadā.

Atgādinām, ka šā gada 7. un 8.oktobrī Baltijas jūras reģionu no rietumiem šķērsoja aktīvs ciklons, kā ietekmē Latvijā ilgstoši pūta spēcīgs vējš, radot postījumus arī Siguldas novadā – daudzviet tika nogāzti koki uz ceļa braucamajām daļām. Lai likvidētu spēcīgā vēja radītās sekas, Inčukalna, Lēdurgas un Krimuldas BUB operatīvi iesaistījās spēcīgā vēja radīto postījumu novēršanā, ātri reaģējot uz ziņojumiem par nogāztiem kokiem un attīrot ceļa braucamās daļas no vēja gāztiem kokiem. Spēcīgā vēja radīto postījumu novēršanai biedrībām radās papildu neparedzēti izdevumi dīzeļdegvielai, elektrisko zāģu izmantošanai (benzīns, ķēžu eļļa), bojātās tehnikas atjaunošanai.

Saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju 7. un 8. oktobrī Inčukalna BUB devās uz 87 izsaukumiem (no tiem Siguldas novadā – 61), Krimuldas BUB devās uz 36 izsaukumiem (no tiem Siguldas novadā – 30), Lēdurgas BUB – uz 14 izsaukumiem (no tiem Siguldas novadā – 12). Svarīgi atzīmēt, ka pašvaldības dome piešķirs kompensāciju par tiem papildu izdevumiem, kas attiecināmi uz izsaukumiem Siguldas novadā.

Minētā kompensācija brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībām noteikta kā papildu atbalsts tam atbalstam, kas šajā gadā piešķirts saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra iekšējiem noteikumiem Nr. 6/2022 “Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībām Siguldas novadā”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi