×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-25
Noticis bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkurss “Siguldas līnija”

24. oktobrī notika Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” Mākslas nodaļas organizētais bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkurss grafikā “Siguldas līnija”. Tas pulcināja 81 jauno mākslinieku no Rīgas, Alūksnes, Ādažu, Cēsu, Jelgavas, Ķekavas, Limbažu, Ogres, Olaines, Salaspils, Smiltenes, Valkas, Valmieras, Ventspils un Siguldas novadiem.

Pirmo reizi dalībnieki šajā konkursā savus spēkus mēroja klātienes darbā, kas ir neierasts formāts Vizuāli plastiskās mākslas programmu audzēkņiem. Varam būt lepni par mūsu novadnieka – mākslinieka Zigurda Zuzes mantojumu, kuru cildinājām jau 4. grafikas konkursā.

Dalībnieku veikuma vērtēšanai tika pieaicināti Grafikas profesionāļi – Aigars Truhins, Laura Ikerte un LNKC pārstāve Dina Lilisone.

Balvas un atzinības raksti aizceļoja uz Ādažu, Krimuldas, Ķekavas, Limbažu, Līgatnes, Mālpils, Ogres, Olaines, Rīgas, Valkas, Valmieras mākslas skolām. Siguldas Mākslu skolas “Baltais Flīģelis” audzēkne Marta Elīza Jaunzeme ieguva 1. vietu vecuma grupā 11–13 gadi; Krimuldas Mūzikas un mākslas skola audzēkne Madara Kursiša – 3. vietu vecuma grupā 11–13 gadi (pedagoģe Irēna Olekša); Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Anastasija Pavliv – 1. vietu grupā 14–16 gadi (pedagoģe Ērika Zutere); Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Ērika Rupeika grupā grupā 14–16 gadi saņēma atzinību (pedagoģe Ērika Zutere).

Siguldas Mākslu skola “Baltais Flīģelis” izsaka pateicību Turaidas muzejrezervātam par iespēju Latvijas mākslu skolu pedagogiem iepazīt krājumā esošo Zigurda Zuzes mantojumu un gida vadībā apskatīt klaušnieku mājas ekspozīciju.


© www.sigulda.lv


Pasākumi