×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-26
VARAM apstiprina Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru izveidi Lēdurgā un Allažos

Lai iedzīvotājiem nodrošinātu ērtāku ne tikai pašvaldības, bet arī valsts pakalpojumu saņemšanu vienuviet, Siguldas novadā izveidoti vairāki Valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri (VPVKAC), kuros iedzīvotājiem ir iespējams saņemt pašvaldības pakalpojumus, kā arī astoņu valsts iestāžu – Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts zemes dienesta, Nacionālā veselības dienesta – pakalpojumus. Oktobrī Siguldas novada pašvaldība saņēmusi apstiprinājumu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) par Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru izveidi arī Lēdurgā un Allažos. Plānots, ka abi VPVKAC darbu sāks 2024. gadā.

Allažos, Birzes ielā 4, jau līdz šim darbojās pašvaldības klientu apkalpošanas centrs, kurš no 2024. gada sākuma paplašinās iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu klāstu, savukārt Lēdurgā, kur klientu apkalpošanas centrs līdz šim nav bijis, tā izveide paredzēta bibliotēkas telpās, kurās 2024. gadā tiks uzsākta vērienīga rekonstrukcija un pēc tam atklāts klientu apkalpošanas centrs.

Valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri, kas sniedz iespēju pašvaldības un valsts pārvaldes sniegtos pakalpojumus saņemt tuvāk dzīvesvietai, novadniekiem ir pieejami Siguldā, Inčukalnā, Krimuldā,  Mālpilī un Morē. Pašvaldības klientu centri novadniekiem pieejami arī Gaujā un Inciemā.

Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros pašvaldības darbinieki:

  • sniedz atbalstu pašvaldībai adresēto iesniegumu iesniegšanai un izziņu saņemšanai;
  • veic iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanu;
  • pieņem nodevu un nodokļu maksājumus, kā arī maksājumus par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem; 
  • sniedz atbalstu pieteikumu sagatavošanā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pabalstu un izziņu saņemšanai;
  • sniedz atbalstu Valsts ieņēmumu dienesta gada ienākumu deklarācijas iesniegšanā un izmaiņu veikšanā algas nodokļu grāmatiņā;
  • nodrošina atbalstu Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Uzņēmumu reģistra, Valsts zemes dienesta un Nacionālā veselības dienesta pakalpojumu saņemšanai;
  • sniedz konsultācijas par pašvaldības e-pakalpojumiem un valsts pārvaldes pakalpojumu portāla latvija.lv lietošanu;
  • atbalsta darbā ar brīvpieejas datoru un eID kartes lasītāju, sniedz konsultācijas par E-adreses un e-paraksta izveidi un lietošanu;
  • sniedz informāciju par valsts pārvaldes un pašvaldības pakalpojumiem.

Atgādinām, ka vairāk nekā 40 Siguldas novada pašvaldības pakalpojumi attālināti pieejami arī pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, savukārt portālā latvija.lv attālināti var saņemt valsts pārvaldes pakalpojumus. Iesniegumu vai dokumentu, kas adresēts pašvaldībai un parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, aicinām sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi pasts@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi