×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-27
Par būvatļaujas norādīto maksimālo būvdarbu veikšanas termiņu

Būvniecības likumā, kas stājās spēkā 2014. gada 1. oktobrī, kā arī Ministru kabineta noteikumos “Vispārīgie būvnoteikumi” ir noteikts maksimālais būvdarbu termiņš – astoņi gadi, bet būvēm, kurām tika veikts paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējums, – pieci gadi.

Būvniecības likumā minētā kārtība attiecas uz visām būvēm, līdz ar to būves, kuru celtniecība sākta pirms 2014. gada 1. oktobra, ekspluatācijā bija jānodod līdz 2022. gada 30. septembrim, kad beidzās maksimālais būvdarbu veikšanas ilgums.

Pamatojoties uz likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli”, apstiprināti arī Siguldas novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Siguldas novadā”, kuros noteikts, ka būvi, kuras būvniecībā pārsniegts kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, apliks ar paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 % apmērā no lielākās kadastrālās vērtības – zemes vai būves kadastrālās vērtības.

2022. gada 16. oktobra Siguldas novada pašvaldības dome nolēma, atlikt paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu uz laiku līdz 2024. gada 30. septembrim, lai dotu iespēju būvju īpašniekiem sakārtot nepieciešamos dokumentus.

Ja kādu iemeslu dēļ būvi nav iespējams nodot ekspluatācijā līdz gala termiņam, īpašniekam vai būvniecības pasūtītājam ir jāvēršas pašvaldības Būvniecības kontroles pārvaldē, rakstot uz e-pasta adresi buvvalde@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 25140634. Aicinām šo procesu neatlikt, jo būvatļaujas pagarināšana un ēkas nodošana ekspluatācijā var aizņemt laika periodu vairāku mēnešu garumā.

Atbilstoši Būvniecības likumā noteiktajam būvi aizliegts izmantot līdz tās pieņemšanai ekspluatācijā. Ekspluatācijā pieņemto būvi izmanto tikai atbilstoši projektētajam lietošanas veidam.


© www.sigulda.lv


Pasākumi