×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-27
Tiek turpināts projekts “Latvju raksti. Citādība”

Lai nodrošinātu tradicionālās kultūras un amatniecības saglabāšanu, pieredzes apmaiņu, prasmju dažādošanu un jaunākās paaudzes interesi par tradicionālo kultūru, integrējot to laikmetīgā vidē, Siguldas novada Kultūras centrs turpina realizēt projektu “Latvju raksti. Citādība”, kas norisināsies otro reizi un notiek reizi divos gados.

Projekta ietvaros ceturtdien, 2. novembrī, no plkst. 14.00 līdz 17.30 notiks tiešsaistes seminārs, uz kuru tiek aicināti ne vien lietišķās mākslas studiju dalībnieki no visas Latvijas, bet arī ikviens cits, kuru interesē šāda radošuma izpausme. Lai seminārs, kura galvenais mērķis ir iedvesmot mūs visus un sniegt idejas jaunu darbu radīšanai, būtu sasniedzams ikvienam, tas tiek organizēts tiešsaistē.

Seminārā būs iespēja dzirdēt par etnogrāfiskā materiāla integrāciju laikmetīgā dizainā (lektore Una Valtere), par oriģinālām autortehnikām, meklējumiem struktūras un materiāla ziņā (lektore Ieva Krūmiņa) un par otrreizēju tekstilmateriālu izmantošanu apģērba radīšanā (lektore Baiba Ladiga-Kobajaši).

Lai kļūtu par semināra dalībnieku, nepieciešama iepriekšēja reģistrācija, ko var veikt tiešsaistē. Visiem reģistrētajiem dalībniekiem piekļuves saite semināra organizatori nosūtīts 2. novembra rītā.

Seminārs veltīts otrreiz pārstrādājamo izejvielu izzināšanai, dažādu materiālu studijām no formas un struktūras viedokļa, etnogrāfisko elementu klātesamībai laikmetīgā dizainā.

Projekts sastāv no divām daļām – tiešsaistes semināra ikvienam interesentam un praktiskas meistarklases “Vidzemes amatniekiem 2023”. gada rudenī un semināra dalībnieku darbu izstādes kultūras centrā “Siguldas devons” 2024. gada pavasarī.

Tā ietvaros 2021. gada pavasarī tiešsaistes režīmā guvām jaunas idejas un zināšanas, pateicoties tādiem lektoriem kā Latvijas Mākslas akadēmijas mācībspēkiem Ievai Krūmiņai un Barbarai Ābelei, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas pasniedzējai Mārai Avotniecei, tekstilmāksliniecei Annelei Slišānei un citiem.

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023” finansiālam atbalstam, seminārs ikvienam būs pieejams bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi