×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-27
Atkritumu apsaimniekotāji aicina nodot automašīnu riepas atbildīgi

Iestājoties aukstajam laikam, pirmajām nopietnajām salnām, parasti aizdomājamies par automašīnas tehnisko stāvokli un veicam riepu nomaiņu. Lai nodrošinātu, ka nolietotās autoriepas nenonāk dabā, bet tiek nodotas pārstrādei, tādējādi taupot arī dabas resursus,  vides apsaimniekošanas uzņēmumi vērš uzmanību un aicina rīkoties atbildīgi.                                                

Siguldas pilsētas vides apsaimniekošanas uzņēmums “Jumis” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”, Siguldā pieņem nolietotas vieglo un smago automašīnu riepas gan no privātpersonām, gan no  juridiskām personām. “Jumis” no iedzīvotājiem un juridiskām personām vieglo automobiļu riepas pieņem par maksu – 2 eiro/gab.

Atgādinām, ka “Jumis” sadarbībā ar Siguldas pašvaldību Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagastu iedzīvotājiem trīs reizes gadā  rīko speciālās šķirošanas akcijas, kuru laikā autoriepas un cita veida atkritumus – elektrotehniku, lielgabarīta un zaļos dārza atkritumus – var nodot bez maksas. Tuvākā nolietoto automašīnas riepu nodošanas akcija plānota pavasarī. Jāpiebilst, ka iepriekšējā notika salīdzinoši nesen – septembrī.

SIA “ZAAO”, kas sniedz pakalpojumus Krimuldas un Lēdurgas pagastā, atgādina, ka riepas iespējams nodot kādā no “ZAAO” EKO laukumiem. Gada laikā no vienas pilngadīgas privātpersonas četru vieglo automašīnu riepas “ZAAO” EKO laukumos pieņem bez maksas. Tāpat visos EKO laukumos no 2023. gada sākuma privātpersonām ir iespēja nodot arī kravas automašīnu un autobusu riepas, samaksājot 7,01 eiro/gab. Informācija par EKO laukumu adresēm, darba laikiem pieejama tīmekļa vietnē www.zaao.lv, sadaļā “EKO laukumi”.

Juridiskām personām riepu nodošana ir maksas pakalpojums. Vieglo automašīnu riepas ir iespējams nodot EKO laukumos (2,50 eiro/gab.), kravas automašīnu un autobusu riepas iespējams nodot RAAC “Daibe” poligonā. Informācija par poligonā nododamiem atkritumu veidiem, darba laiku pieejama tīmekļa vietnē šeit. www.zaao.lv, sadaļā “Atkritumu nodošana poligonā” 

Arī  sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R”, kas apkalpo Inčukalna pagastu, gada laikā no vienas pilngadīgas privātpersonas šķiroto atkritumu laukumos bez maksas pieņem četras vieglo automašīnu riepas, lielāku apjomu iespējams nodot atbilstoši cenrādim.

Iedzīvotāju ievērībai – nolietotās auto riepas ir videi kaitīgie atkritumi, un to novietošana neatļautās vietās ir sodāma rīcība, kā arī ir bīstama, jo var radīt ugunsdrošības un vides piesārņojuma riskus. Jebkuru riepu un citu atkritumu dedzināšana (ārpus rūpnieciskās dedzināšanas) ir aizliegta un nodara neatgriezenisku kaitējumu gan videi, gan cilvēku veselībai.

Atgādinām, ka riepas tiek pieņemtas arī autoservisos uzreiz pēc riepu maiņas, ja tajos tiek iegādātas jaunas.


© www.sigulda.lv


Pasākumi