×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-28
Godināti Siguldas novada “Gada balvas izglītībā 2023” nomināciju ieguvēji

27. oktobrī kultūras centrā “Siguldas devons” apbalvoti “Siguldas novada Gada balvas izglītībā” nomināciju ieguvēji. Balvu, Pateicības un Atzinības rakstus pedagogiem pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un priekšsēdētājas vietnieki – Kristaps Zaļais un Linards Kumskis. Nomināciju “Par mūža ieguldījumu izglītībā” saņēma ilggadējā Krimuldas vidusskolas pedagoģe un direktore Rita Erdmane un ilggadējais Siguldas 1. pamatskolas direktors un pedagogs Valters Mačs.

Rita Erdmane ir ilggadēja Krimuldas vidusskolas pedagoģe un direktore ar 17 gadu pieredzi šajā amatā. Rita ir savas skolas patriote, vienmēr ar lielu atbildību turējusi rūpi par skolas ikdienas darba procesu, nodrošinājusi skolas attīstību un darba pilnveidošanu. Rita vienmēr ir aktīva, radoša, komunikabla un atbalstoša. Viņu vienmēr rūpējis skolas tēls, mācību procesa kvalitāte un skolas iekšējais mikroklimats, vienmēr veiksmīgi apvienojusi skolas tradīciju saglabāšanu ar mūsdienīgu mācību procesa veidošanu, veicinot jauno tehnoloģiju ieviešanu skolā, aprīkojot un modernizējot mācību kabinetus. Aktīvi iesaistīja skolu vairākos starptautiskos projektos, kā rezultātā skolēniem un skolotājiem tika radīta iespēja piedalīties projektu konferencēs Vācijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Polijā, Dānijā, Zviedrijā, Beļģijā, Anglijā, Īrijā un Latvijā, gūstot nenovērtējamu starptautiskās sadarbības pieredzi.

Siguldas 1. pamatskolas ilggadējais direktors un pedagogs Valters Mačs 29 gadus vadīja Siguldas 1. pamatskolu, izveidojot to par kvalitatīvu un profesionālu vispārējās izglītības iestādi, kurā jebkuram audzēknim un pedagogam ir iespēja izaugsmei. Direktora Valtera vadībā tika izveidota kompetenta un pieredzējusi vadības komanda, kura strādā vienotā tandēmā, nodrošinot lielu atbalstu skolotājiem un audzēkņiem. Direktors – personība ar lielo burtu, ar savu nostāju, diplomāta spējām, cilvēcību, sirsnību un humora devu. Latvisko tradīciju saglabāšana, ģimeniskums un lielisks, spēcīgs, profesionāls kolektīvs – stabilas un nezūdošas vērtības, kas skolā stiprinātas ilgajā darba mūžā. Miers, stabilitāte un spēja veselīgi paironizēt šķietamā bezizejā ir Valtera Mača “firmas zīme” – tā par savu direktoru saka viņa skolēni un kolēģi.

Gada balva pirmsskolas izglītībā:

  • Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” pirmsskolas izglītības skolotājai Agijai Makarei. Agijai ir neizsīkstoša spēja ieguldīt lielu darbu un nesavtīgu mīlestību savos audzināmajos. Savā darbā viņa vienmēr ir ļoti aktīva un izdomas bagāta. Viņas darbs atspoguļojas bērnu priecīgajās un starojošajās acīs, kas, savukārt, rada prieku un uzticēšanos vecākos.
  • Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaciņa” pirmsskolas izglītības skolotājai Elitai Rencei. Elita pedagoģijā aizvadījusi vairāk nekā 20 darba gadus. Elitu kolektīvā sauc par skolotāju ar lielo burtu, jo darbs ar bērniem ir viņas aicinājums. Ar savu mieru, smaidu un sirds mīlestību skolotāja spēj iemācīt mazajiem ķipariem uz plašo pasauli lūkoties ar uzticēšanos un pārliecību “Tu to vari!”. Elitai allaž ir vērtīgs padoms, humora dzirksts un ieteikums, ko nodot bērnu vecākiem, lai iedvesmotu un nomierinātu.
  • Inčukalna pirmsskolas izglītības iestādes “Minka” pirmsskolas izglītības skolotājai Vitai Segliņai. Vita Inčukalna pirmsskolas izglītības iestādē nostrādājusi 27 darba gadus. Darbs ar bērniem ir skolotājas sirdslieta, kas atspoguļojas ikdienas rotaļnodarbību plānošanā, vadīšanā, bērnu radošajos darbos, komunikācijā ar grupas bērniem, viņu vecākiem un kolēģiem. Skolotāja regulāri mācās un pilnveido savas zināšanas un prasmes, lai tālāk tās nodotu saviem audzēkņiem.
  • Allažu pamatskolas pirmsskolas grupas pirmsskolas izglītības skolotājai Sandrai Badunai. Sandra ir ļoti radoša un atbildīga, vienmēr ar sirds mīlestību komunicē ar bērniem, vecākiem un kolēģiem. Viņa ir atsaucīga un izpalīdzīga, sniedzot palīdzību, padomu, atbalstu katram, kam tas nepieciešams. Ļoti atbildīgi un ar lielu aizrautību veic savus amata pienākumus, bieži vien darot vairāk nekā tiek prasīts. Sandra ir sava novada patriots, audzinot patriotismu un piederību savam novadam arī savos audzēkņos.

Gada balva atbalstam bērnu uzraudzībai un izglītošanai – bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējai Gunitai Naglei. Auklītei Gunitai savā darbā izdevies apvienot divas vissvarīgākās lietas – ikdienas darbu ar savu sirdslietu. Darba rezultāts ir laimīgi bērni un sajūsmināti vecāki. Pie Gunitas bērni iet dzīves skolā. Viņi ne tikai iemācās uzzīmēt saulīti vai izskaitīt līdz desmit, bet iemācās palīdzēt viens otram un sadarboties savā starpā.

Gada balva par darbu ar skolēniem sākumskolas posmā (1.–6. klase):

  • Laurenču sākumskolas pedagoģei Valentīnai Voicišai. Krievu valodas un sociālo zinību skolotāja Valentīna ir pedagogs, kurš ar entuziasmu un augstu atbildības sajūtu Laurenču sākumskolā strādā jau 10 gadus. Skolotāja lielu sirdsdegsmi un darbu iegulda savas audzināmas klases ikdienas procesā, motivējot audzēkņus, mācot sadarboties, būt kopā. Skolotājas veiksmīgo sadarbību ar audzēkņiem pierāda tas, ka viņas audzināmā klase jau vairākus gadus novadā ieguvusi titulu “Gada klase”. Valentīna ir humānās pedagoģijas atbalstītāja un veicinātāja Latvijā, labprāt ar savu pieredzi dalās arī ar kolēģiem ārpus Latvijas.
  • Mālpils vidusskolas pedagoģei Janai Zegrjai. Dizaina un tehnoloģiju, datorikas skolotāja Jana ir aizraujoša skolotāja, profesionāli vada mācību stundas, ikdienas darbā, dažādojot mācību metodes. Lai ieinteresētu mācību procesa apguvē katru audzēkni, Jana ir lielisks atbalsts bērniem. Skolotāja meklē un rod pieeju ikkatram. Viņai piemīt laipnība, iecietība, sapratne, kas šodien skolas dzīvē ir tik ļoti nepieciešama bērniem un arī viņu vecākiem, lai sadarbotos un atrastu kopīgu valodu.
  • Siguldas pilsētas vidusskolas pedagoģei Inetai Stepanovai. Ineta ir ilggadēja sākumskolas skolotāja Siguldas pilsētas vidusskolā. Ikdienā strādā ne tikai ar savas audzināmās klases skolēniem, mācot visus sākumskolas mācību priekšmetus, bet arī padziļināti māca dabaszinības visā sākumskolas posmā. Skolēnu ikdienas attieksme pret mācību darbu, savstarpējās pozitīvās attiecības un cieņpilnā klases vide liecina par izcilu skolotājas sniegumu ikdienā. Ineta ir lielisks atbalsts jaunajiem kolēģiem.

Gada balva par darbu ar skolēniem no 7. līdz 12. klasei:

  • Krimuldas vidusskolas pedagoģei Ingai Cielēnai. Inga ir Krimuldas vidusskolas angļu valodas skolotāja un ilggadēja skolas Valodu un kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomu vadītāja. Viņas profesionalitāti apliecina skolēnu augstie rezultāti valsts pārbaudes darbos. Skolotāja Inga labprāt kopā ar audzēkņiem dodas tuvākos un tālākos braucienos, jo pašai patīk ceļot. Inga ir ļoti emocionāla, prot priecāties par citu veiksmēm un sasniegumiem, prot atbalstīt un iedrošināt katru, kuram tas ir nepieciešams. Brīvajā laikā Ingas aizraušanās ir tulpju audzēšana, viņas izaudzētās tulpes katru pavasari priecē ar krāsu dažādību.
  • Siguldas pilsētas vidusskolas pedagoģei Egitai Gaigalniecei. Egita ir ilggadēja Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja, kura izcili strādā ar vidusskolas posma skolēniem, mācot latviešu valodu, literatūru un radošo rakstīšanu. Skolotāja veic latviešu valodas jomas koordinatora pienākumus skolā, veicinot daudzskaitlīgo latviešu valodas skolotāju grupas sadarbību un profesionālo izaugsmi. Veiksmīgi organizē pasākumus un konkursus latviešu valodas popularizēšanai skolēnu vidū. Ar lielu atbildību un aizrautību veic darba pienākumus, savas zināšanas un prasmes, sirdsgudrību sniedzot ikvienam savam audzēknim.
  • Siguldas Valsts ģimnāzijas pedagoģei Indrai Upītei-Dambītei. Indra ir ilggadēja Siguldas Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja un klases audzinātāja, māca siguldiešus jau trešajā paaudzē. Katru gadu Indras skolēni gūst labus panākumus olimpiādēs gan novada, gan valsts līmenī. Skolotājas organizētais mācību process ir kvalitatīvs, daudzveidīgs un skolēnus ieinteresējošs. Indra ir jauniešu mīlēta klases audzinātāja. Viņas audzinātās klases vienmēr izceļas ar augstu atbildību, draudzīgumu, savstarpējo sadarbību un atbalstu. Pagājušajā mācību gadā skolotājas audzināmā klase ieguva titulu “Gada klase” pamatskolas posmā.

Gada balva profesionālās ievirzes, interešu un neformālajā izglītībā par īpašiem sasniegumiem profesionālās ievirzes, interešu un neformālās izglītības īstenošanā; par ieguldījumu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesa nodrošināšanā, popularizēšanā un tradīciju tālāknodošanā; par aktīvu un mērķtiecīgu darbu ar novada jauniešiem:

  • Mālpils vidusskolas pedagoģei Mārai Gailei-Dišereitei. Tautisko deju skolotāja Māra pagājušajā mācību gadā Mālpils vidusskolā vadīja četrus deju kolektīvus, bet šogad – jau piecus. Visiem skolotājas vadītajiem kolektīviem vienmēr ir augsti sasniegumi deju skatēs. Tas viss sasniegts ar regulāru un mērķtiecīgu darbu, kas rezultējas lieliskā varējumā un dižā kopienas sajūtā. Mālpilieši ir dejojuši, un skolotājas Māras pārliecība ir, ka vienmēr dejos Dziesmu un deju svētkos. Skolotāja sevī apvieno īpašības, kuras saliedē un piesaista jauniešus, kas turpina kolektīvi dejot arī pēc skolas beigšanas.
  • Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” pedagoģei Dacei Andersonei. Mākslu skolotājas Daces nopelns Siguldas Mākslu skolā “Baltai flīģelis” ir neatsverams, viņas darbs iedvesmo audzēkņus un kolēģus jau 19 gadus. Ik gadu audzēkņu panākumi rezultējas konkursu un festivālu atzinībās. Viņa ar aizrautību audzina arī jaunos māksliniekus, kas mācās Siguldas pilsētas vidusskolas Mākslu klasē. Skolotāja Dace aktīvi iesaistās arī novada aktivitātēs, veidojot pilsētvides objektus un aicinot sadarbības projektos piedalīties Siguldas uzņēmējus. Neatsverams ieguldījums ir Daces iesaiste skolas norisēs, iniciējot izstādes un notikumus sadarbībā ar citām nodaļām. Viņas personīgā attīstība, vēlme mācīties, apgūt jaunas tehnikas un pilnveidot sevi ik gadu pārsteidz audzēkņus un viņu vecākus.

Gada balva mūžizglītībā – Lēdurgas pagasta biedrībai “Smailes”. Biedrība ir aktīvs, iedzīvotāju iniciēts mūžizglītības īstenotājs novadā. Pateicoties biedrībai, šajā gadā tika realizēts mūžizglītības projekts “Vecāsmātes deķa stāsti”, kas novada iedzīvotājiem deva iespēju plašāk izzināt un izprast mūsu senču vēsturi. Projekta īstenošanas laikā dalībnieki plašāk uzzināja par Vidzemes lībiskajām izpausmēm Siguldas novada Lēdurgas pagastā.

Gada veiksmīgākā debija:

  • Allažu pamatskolas pedagogs Pēteris Kaļva. Dizaina un tehnoloģiju skolotājs Pēteris Allažu pamatskolā strādā no šā gada 1. janvāra, sevi parādot kā zinošu, radošu, erudītu, ar lielām darba spējām apveltītu profesionāli. Pētera skolēni dizaina un tehnoloģiju stundās apgūst jaunas, vēl nebijušas prasmes darbā ar aprīkojumu, kuru skolai uzdāvināja SIA “Kokpārstrāde 98”. Skolotāja mudināti, audzēkņi attīsta dizaina domāšanu un uzņēmējdarbības prasmes. Pēteris bija viens no tiem pedagogiem, kurš vairākiem skolēniem palīdzēja sagatavoties dalībai Robotikas čempionātos. Skolotājs brīvprātīgi palīdz arī pirmsskolas grupas pedagogiem apgūt jaunas prasmes un zināšanas.
  • Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” pedagogs Anrijs Grinbergs. Mūsdienu ritma nodaļas pedagogs Anrijs ātri prot rast pieeju karam skolēnam, prot motivēt mācīties un radīt interesi par sitaminstrumentiem. Pedagogs ar lielu aizrautību vada ansambli un aranžēšanas nodarbības. Viņš to dara tik labi, ka reizēm skolēni izsaka vēlmi mainīt apgūstamo pamatinstrumentu uz sitaminstrumentu apguvi, lai būtu iespēja mācīties pie skolotāja Anrija.

Gada inovācija izglītībā – par novatorisku pieeju lasīšanas veicināšanas procesiem un nozīmīgu ieguldījumu literatūras popularizēšanā – kultūras centra “Siguldas devons” projektu vadītājai Dacei Krecerei-Vulei. Dace Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivāla plānošanas un īstenošanas laikā veiksmīgi veidoja sadarbību starp kultūras un izglītības nozari novadā. Dace īstenoja novatorisku pieeju lasīšanas veicināšanas procesiem un sadarbībā ar valsts mērogā atzītiem nozares profesionāļiem nodrošināja nozīmīgu ieguldījumu literatūras popularizēšanā dažāda vecuma mērķauditorijām. Dace izcili ir spējusi īstenot un iedzīvināt Siguldas novada pašvaldības domas un idejas par lasīšanas veicināšanas procesu pilnveidošanu, kas rezultējušās ar apmācībām literatūras skolotājiem un Siguldas Bērnu un jauniešu literatūras festivālu, kas ir pirmais Latvijā.

Gada balva izglītības procesa atbalstam – Mores pamatskolas pedagoģei Initai Saulītei. Inita ir matemātikas, fizikas un inženierzinību skolotāja. Mores pamatskola skolotājai ir pirmā un vienīgā darbavieta jau 40 gadus. Skolotāja aktīvi darbojas skolas metodiskajā komisijā, gatavo bērnus dažādiem konkursiem un olimpiādēm, ikdienas darbā sniedz lielu atbalstu saviem audzēkņiem pašapkalpošanās, empātijas un iecietības prasmes apgūšanā vienam pret otru. Papildus ikdienas mācību procesam Inita vada robotikas pulciņu skolēniem, kas ir viens no apmeklētākajiem interešu izglītības pulciņiem skolā. Skolotāja ir izcils atbalsts un padomdevējs jaunajiem pedagogiem. Inita ir izcila savas skolas patriote, aktīvi iesaistās skolas vides pilnveidošanā.

Gada balva par izcilību:

  • Siguldas Valsts ģimnāzijas pedagoģei Ilzei Zīriņai-Eglītei. Latviešu valodas un literatūras skolotāja Ilze mērķtiecīgi un neatlaidīgi strādā ar skolēniem, kuri mācību procesā vienmēr uzrāda lieliskus rezultātus. Skolotājas organizētais mācību process vienmēr ir radošs un produktīvs. Viņas audzēkņi ir izcīnījuši godalgotas vietas starpnovadu un valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, ļoti augsti rezultāti uzrādīti valsts pārbaudes darbos. Ikdienā skolotāja māca skolēnus būt atbildīgiem par sava mācību darba rezultātiem, rūpīgi seko skolēnu individuālajai izaugsmei. Izmantojot daudzveidīgas metodes un radošu pieeju latviešu valodas un literatūras mācīšanā, rosina skolēnos vēlmi iedziļināties, strādāt ar izpratni.
  • Siguldas 1. pamatskolas kolektīvam. Jebkuras izglītības iestādes svarīgākais uzdevums ir veidot savus audzēkņus par izcilām personībām, attīstot viņu talantus, mācot viņiem apgūt tās zināšanas un prasmes, kuras ir iespējams apgūt skolā konkretajā vecumposmā, mācot sadarboties, atbalstīt vienam otru, iemācot ar cieņu izturēties vienam pret otru, mācot empātiju un toleranci. Siguldas 1. pamatskolas audzēkņi iepriekšējā mācību gadā vairākās starpnovadu un valsts mācību priekšmetu olimpiādēs sasniedza augstus rezultātus, kā arī parādīja ļoti labus rezultātus centralizētajos eksāmenos un interešu izglītības pulciņu konkursos un skatēs, tādējādi pierādot, ka skolā tiek organizēts mērķtiecīgs un profesionāls darbs skolēnu izaugsmes un attīstības veicināšanā.

Izglītības mecenāts – par materiālu atbalstu Siguldas novada izglītības nozarei – SIA “Kokpārstrāde 98” vadītājs Gunārs Dzenis. Gunārs ir SIA ”Kokpārstrāde 98” valdes loceklis. Uzņēmuma sadarbība ar Allažu pamatskolu aizsākās 2018. gadā, kad Gunārs atbalstīja skolas bibliotēkas labiekārtošanu. Ar SIA ”Kokpārstrāde 98” atbalstu Allažu pamatskolā visas klases tika aprīkotas ar projektoriem, tika iegādāti vairāki datori un multifunkcionālā iekārta. Pirmsskolas grupās uzstādīti sertificēti rotaļlaukuma elementi. Iepriekšējā mācību gadā skola saņēma vairākas iekārtas dizaina un tehnoloģiju kabineta aprīkošanai, kā arī Lego robotus. Pateicoties Gunāra atbalstam, skolēni var apgūt mācību standartā paredzēto ar jaunu, modernizētu iekārtu palīdzību, attīstīt ne tikai praktiskā darba iemaņas, bet arī dizaina domāšanu un uzņēmējdarbības pamatus. Katru gadu Allažu pamatskolas skolēniem Karjeras izglītības ietvaros ir iespēja doties uz uzņēmumu “Kokpārstrāde 98”, lai iepazītos ar ražošanas procesu. Gunārs Dzenis kopā ar savu komandu vairākkārt piedalījies ne tikai skolas pasākumos, bet arī ticies ar skolēniem, lai runātu par profesiju izvēli, motivējot skolēnus tiekties pēc visaugstākajiem sasniegumiem.

Žūrijas specbalva – par mērķtiecīgu, nesavtīgu un profesionālu darbu Laurenču sākumskolā – Laurenču sākumskolas direktora pienākumu izpildītājai Vanesai Zaļajai. Vanesa pilda direktores pienākumus Laurenču sākumskolā. Par spīti nemitīgām pārmaiņām, viņa lieliski tiek galā ar lielu darba apjomu, reizēm pildot visu administrācijas darbinieku pienākumus. Cilvēks – savas skolas patriots!

Siguldas novada pašvaldība izsaka pateicību pedagogiem par skolēnu izaugsmes veicināšanu un ieguldījumu izglītības attīstībā!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi