×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-10-30
Siguldā notikusi dienas nometne latviešu un ukraiņu bērniem

Skolēnu brīvdienās Siguldas novada Jaunrades centrā tika organizēta dienas nometne “Siguldas rudens virpulis” latviešu un ukraiņu bērniem. Nometnes laikā bērnu un jauniešu vidū tika stiprinātas komunikācijas un sadarbības prasmes, mazināta valodu barjera, veicināta spēja iejusties vietējā sabiedrībā, kopīgi realizēti izzinoši un radoši projekti.

Pirmā diena tika veltīta dabai – aizvadīta aizraujoša nodarbība Gaujas Nacionālā parka mācību centrā, praktiska darbošanās Gaujas plostnieka stāstu darbnīcā kopā ar Māri un Marutu Mitreviciem un 9 kilometru izaicinājuma pārgājiens. Otrajā dienā norisinājās Siguldas vēstures iepazīšana pilsdrupās un Siguldas Jaunajā pilī, kā arī radoša darbošanās papīrmākslas darbnīcā “Viktora vēstules”. Vēlā pēcpusdienā vēl nometnes dalībnieki paspēja realizēt dabas mākslas ideju – tika salikts vārds “Siguldā” no rudens vējā virpuļojošām lapām tuvējā parkā. Trešajā dienā radoši tika apkopoti iepriekšējo dienu iespaidi – skolotājas Zinaīdas Ceskes vadībā tapa savdabīgās virpuļu lampas, bet citā telpā latviešu un ukraiņu bērni veidoja kopīgus dzejoļus par Siguldu un Vidzemi.

Nometni organizēja Siguldas novada Jaunrades centra atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada Jaunrades centru, jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” un biedrību “Piedzīvojumu Garāža”. Nometni finansēja Siguldas novada pašvaldība.

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Lapsa un Ināra Vimba


© www.sigulda.lv


Pasākumi