×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-01
Aicina pieteikt dalību “EIT Food Challenge Lab 2023”

Līdz 6. novembrim studenti, pētnieki, jaunuzņēmēji, pārtikas un lauksaimniecības nozarē nodarbinātie, kā arī citu jomu profesionāļi, kas ieinteresēti veidot ilgtspējīgu agrikultūras nākotni, aicināti pieteikties dalībai “EIT Food Challenge Lab 2023” un izstrādāt novatoriskus risinājumus nozīmīgiem lauksaimniecības un pārtikas nozares izaicinājumiem.

“EIT Food Challenge Lab 2023” ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) pārtikas industrijas zināšanu un inovāciju kopienas “EIT Food” aktivitāte, ko Latvijā īsteno “EIT Food HUB Latvija” sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centru. To atbalsta uzņēmumi “Bayer” un “DOJUS Latvija”, definējot nozarei aktuālus izaicinājumus.

Pieteikties var šeit. – https://www.f6s.com/eit-food-challenge-lab-2023-in-latvia/about

“EIT Food Challenge Lab 2023” mērķis ir, izmantojot dizaina domāšanas metodes un apvienojot akadēmisko izcilību un specifikas nozares zināšanas, īsā laikā radīt potenciālus biznesa risinājumus un mazināt plaisu starp zinātni un uzņēmējdarbību. Lai nodrošināti starpdisciplinaritāti komandā, tajā aicināti piedalīties studenti, pētnieki un profesionāļi ar zināšanām dažādās jomās – no biotehnoloģijām līdz biznesa attīstīšanai.

“Bayer” dalībniekus izaicinās radīt risinājumus, kas paātrinās virzību uz ilgtspējīgu lauksaimniecību, sekmējot pārtikas ražošanu un vienlaikus mazinot ietekmi uz vidi. Arī “DOJUS Latvija” izaicinājums ir tieši saistīts ar negatīvās ietekmes mazināšanu lauksaimniecībā, padarot to ilgtspējīgu. Proti, dalībniekiem būs jādomā, kā samazināt lauksaimniecības radītās emisijas, ieviešot rīkus, kas, piemēram, reāllaikā mēra augsnes PH un, balstoties datos, uzlabo augsnes un tehnikas veiktspēju.

Lai stimulētu risinājumu attīstību, katrā kategorijā tiks noteikta uzvarētāju komanda, kas saņems 2000 eiro lielu naudas balvu, kā arī iespēju veidot un attīstīt jaunuzņēmumu sadarbībā ar industrijas pārstāvjiem “EIT Food” uzņēmējdarbības atbalsta programmās.

Komandas darbu žūrijai prezentēs jau 21. novembrī RTU Zinātnes un inovāciju centrā.

“Bayer” ir dzīvības zinātņu uzņēmums, kura galvenās darbības jomas saistītas ar veselības aprūpi un lauksaimniecību, izstrādājot inovatīvus produktus.

«DOJUS Latvija» ir viens no lielākajiem lauksaimniecības un zāliena kopšanas tehnikas tirgotājiem Latvijā.

Veidojot ciešas saites starp patērētājiem, uzņēmumiem, jaunuzņēmumiem, pētniekiem un studentiem no visas Eiropas, “EIT Food” atbalsta inovācijas un ilgtspējīgas ekonomikas iniciatīvas, kas vairo piekļuvi kvalitatīvai pārtikai, uzlabo vidi un veselību, kā arī rada jaunas darbavietas un palielina Eiropas konkurētspēju. RTU “EIT Food” pievienojās 2019. gadā, iegūstot tiesības Latvijā veidot inovāciju un koprades kontaktpunktu «EIT Food HUB Latvija».

Informāciju sagatavoja:
RTU Sabiedrisko attiecību departamenta komunikācijas projektu vadītāja
Lāsma Vaivare

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi