×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-02
Siguldas novada pašvaldība – konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023” fināliste

Apkopoti konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023” pēdējās kārtas rezultāti ar katrā plānošanas reģionā visaugstāk novērtētajām pašvaldībām, kas atzītas kā ģimenēm draudzīgākās. Finālistu vidū esam arī mēs – Siguldas novada pašvaldība. Finālisti cīnīsies par naudas balvu, kuru izmantot ģimeniskas vides uzlabošanai savā pašvaldībā, un uzvarētāji tiks izziņoti 12. decembrī īpašā apbalvošanas ceremonijā.

Konkursa trešajā kārtā, ņemot vērā pašvaldību sniegtos datus, kā arī vērtēšanas komisijas iegūtos datus par iedzīvotājiem pieejamajiem pakalpojumiem ģimeņu atbalstam, finālā iekļuvušas sekojošas pašvaldības:

  • Kurzemes plānošanas reģionā: Saldus novada pašvaldība, Liepājas valstspilsēta;
  • Latgales plānošanas reģionā: Ludzas novada pašvaldība;
  • Rīgas plānošanas reģionā: Siguldas novada pašvaldība, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība;
  • Vidzemes plānošanas reģionā: Saulkrastu novada pašvaldība, Madonas novada pašvaldība;
  • Zemgales plānošanas reģionā: Jelgavas valstspilsētas pašvaldība, Dobeles novada pašvaldība.

Pašvaldība un tās iestādes ir tuvākā pārvaldes institūcija iedzīvotājiem, un tieši pašvaldībām ir jābūt tām, kas rūpējas, lai ikviens, arī ģimenes, justos labi. Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” apbalvošanas ceremonijā uzzināsim, kuras ir ģimenei draudzīgākās pašvaldības 2023. gadā un konkursa laikā iegūtos datus būs iespējams izmantot, lai uzlabotu ģimeņu labsajūtu Latvijas pašvaldībās.

Šī informācija būs noderīga ikvienam iedzīvotājam, tostarp, jaunajām ģimenēm, kurām dzīvesvietas izvēlē šāda informācija var būt izšķiroša. Ne mazāk būtiski – konkurss motivē un palīdz attīstīt dažādas iniciatīvas ģimenēm ar bērniem draudzīgas pilsētvides attīstībā.

Atgādinām, ka tīmekļa vietnē www.vietagimenei.lv līdz 9. novembrim noris Sabiedrības integrācijas fonda rīkotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” iedzīvotāju balsojums. Balsojuma aptauja pieejama šeit.

Tajā iedzīvotāji aicināti novērtēt pašvaldību sniegumu, balsojot par, viņuprāt, ģimenēm draudzīgāko pašvaldību, tādējādi vienlaikus arī atbalstot šīs pašvaldības sacensībā par statusu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023”.

Konkurss norisinās jau kopš 2017. gada, un tā primārais mērķis ir izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Līdztekus konkurss veido vidi arī pašvaldību draudzīgai sāncensībai, tādējādi mudinot tās attīstīt aizvien plašāku un pieejamāku ģimenēm paredzēto pakalpojumu klāstu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi