×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-03
EKO laukumā Raganā norisinās akcija “Otrreiz modē”

Līdz 30. novembrim SIA “ZAAO” (turpmāk – ZAAO) kopā ar sadarbības partneriem SIA “3R”, AS “AJ Power Recycling” un “Purenn” rīko  lietotu apavu, apģērbu un mājas tekstila akciju “Otrreiz modē”. Siguldas novadā akcijā un vērtīgā balvu izlozē iespējams piedalīties, nogādājot iepriekš pieminētos izstrādājumus ZAAO EKO laukumā Raganā, Vidus ielā 12.

Derīgus apavus, apģērbu un mājas tekstilu EKO laukumos un tekstila konteineros, kas izvietoti pilsētvidē, var nodot bez maksas arī ikdienā. Pakalpojums tiek plaši izmantots, vidēji mēnesī ZAAO savāc 34 tonnas tekstila.

 “Arvien vairāk tiek runāts par ilgtspējīgu modi un paradumu maiņu, tāpēc būtiski akcentēt arī iespējas, kā atbrīvoties no dažādiem sev vairs nevajadzīgiem, bet nēsāšanai un lietošanai derīgiem tekstilmateriāliem. Akcijas laikā aicinām nodot tekstilmateriālu mūsu EKO laukumos, lai parādītu, ka videi draudzīga rīcība ir ērta un viegla, lai padarītu došanos uz EKO laukumu par ieradumu atkritumu apsaimniekošanai,” norāda ZAAO Vides ilgtspējas pakalpojumu daļas vadītāja Arita Smalkā-Boriseviča.

Uzņēmumā akcentē, ka tekstila, apavu ilgtspēja ir gan kvalitatīvu  lietu iegāde, gan to neizmešana, bet nodošana tālākai lietošanai, ja pašam palikusi neaktuāla.

“Purenn” uzsver: ““Purenn” ir ļoti svarīga ilgtspējības ideja. Veidojot ikvienu savu produktu, mēs pievēršam uzmanību formulas drošumam, lai ir droši lietošanā cilvēkiem un apkārtējai videi. Produktiem izvēlamies iepakojumu no otrreiz pārstrādātas plastmasas, kuru var nodot atkārtotai pārstrādei. Tikai domājot ilgtspējīgi, mēs varam radīt paliekošas pārmaiņas”. Droši un nekaitīgi kopšanas līdzekļi ir būtiska sastāvdaļa tekstila ilgtspējas nodrošināšanā.

Ne visu, kas lieks, var nodot. Apģērbam, apaviem un mājas tekstilam ir jābūt tīram, sausam, bez bojājumiem, drīkst būt nedaudz atiruši pa vīli, bet ar stingru auduma struktūru. Derīgi ir visa veida apģērbi (krekli, bikses, jakas, mēteļi, šalles, cimdi, cepures u.tml. gan vilnas, kokvilnas, sintētikas, ādas, mākslīgās ādas), dvieļi, aizkari, paklāji, kas nepārsniedz 1,5x2 metru izmēru, jostas, somas, gultas veļa, pārklāji, spilveni un segas, apavu pāris, jebkādi gumijas un ziemas sporta apavi, vizuāli vēl nēsājami – valkājami, lietojami.

Nedrīkst nodot netīru vai slapju, sapelējušu apģērbu, tekstilu, ar specifisku smaku, kas satur pārtikas vai eļļas un naftas produktu paliekas,  apavus, kas nav pāris vai ir bojāti (bez zoles, rāvējslēdzēja, cauri vai plēsti) mājas tekstilu, paklājus, kas lielāki par 1,5x2 metru izmēru, lupatas, auduma atgriezumus, apakšveļu, zeķes, matraču, bižutēriju, rotaļlietas.

Uz EKO laukumu tekstils jānogādā maksimāli caurredzamā iepakojumā, lai EKO laukumu pārziņi vizuāli var novērtēt materiāla atbilstību.

Savāktie apavi, apģērbi un tekstila materiāli tiks nodoti sadarbības partnerim pāršķirošanai un nogādāšanai uz jaunattīstības valstīm vai uz pārstrādi.

“Lai veicinātu iedzīvotāju paradumu maiņu, liela nozīme ir tekstila nodošanas infrastruktūras pieejamībai. Pie tās esam aktīvi strādājuši jau vairāk nekā gadu un šobrīd redzam, ka sabiedrības paradumi mainās – tekstils arvien biežāk nonāk tam paredzētajos konteineros nevis sadzīves atkritumos. Ņemot vērā tekstila materiālu plašo pieejamību, iedzīvotāji tiek motivēti bieži mainīt savu garderobi un atbrīvoties no apģērbiem, apaviem un citiem tekstilizstrādājumiem. Tieši tādēļ kampaņas laikā atgādinām par tekstilmateriālu šķirošanas iespējām. Ir svarīgi, lai aizvien vairāk nevajadzīgo apģērbu un apavu tiktu droši un atbilstoši apsaimniekoti”, stāsta AS “AJ Power Recycling” valdes loceklis Uldis Skrebs.

Nogādājot tekstilu EKO laukumā novembrī, būs iespēja piedalīties akcijā, aizpildot kuponu. Vienā apmeklējuma dienā var aizpildīt vienu akcijas kuponu. Katrs dalībnieks var iesniegt neierobežotu to skaitu visas akcijas laikā.

Decembra sākumā starp visiem akcijas dalībniekiem tiks veikta izloze, dodot iespēju savā īpašumā iegūt kādu no 13 vērtīgām balvām:

  • tvaika gludeklis “Philips Stand Steamer” 3000 Series STE3160/30 – 2 gb.;
  • gludeklis “Philips 7000” Series DST7050/70 – 2 gb.;
  • “Brabantia” veļas žāvēšanas statīvs HangOn 25 m, pelēks – 2 gb.;
  • “ADLER” pūku noņēmējs AD 9617 – 2gb.;
  • “Purenn” dāvanu komplekti – 5gb..

Krimuldas pagasta Raganā esošā EKO laukuma darba laiks: pirmdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00, otrdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00, trešdienās slēgts, ceturtdienās no plkst. 11 līdz 19.00, piektdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00, bet svētdienās – slēgts.

Informāciju sagatavoja:
ZAAO Sabiedrisko attiecību vadītāja
Dina Lukaševiča-Lāce


© www.sigulda.lv


Pasākumi