×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-03
Aizvadīts Digitālo risinājumu hakatons Siguldā

Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrs 1. novembrī jau otro gadu pēc kārtas rīkoja Digitālo risinājumu hakatonu, kurā piedalījās jaunie talanti no Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Šī pasākuma mērķis bija veicināt tehnoloģiju izpratni, uzņēmējdarbības prasmes un inovācijas skolēnu vidū, ļaujot viņiem aizraujošā veidā radīt risinājumus, kurus attīstīt padziļinātajā programmēšanas kursā un skolēnu mācību uzņēmumos.

Hakatona gaitā katrai komandai tika piešķirts sadarbības partneru nodrošināts mentors, kas sniedza vērtīgu vadību, tehnisku atbalstu un padomus, lai palīdzētu komandām izstrādāt un pilnveidot savus digitālos risinājumus.

Pasākuma ietvaros notika arī divas meistarklases, kas palīdzēja komandām attīstīt savas idejas un prezentācijas prasmes:

“Kā attīstīt ideju par digitālu produktu?” – Aldis Greitāns no Rīgas Biznesa skolas dalījās ar savu pieredzi, un padomiem par to, kā sākt un attīstīt digitālu produktu no sākuma līdz galam, ņemot vērā tirgus izpēti, lietotāju vajadzības un izstrādes procesu.

“Kā sagatavot pitch prezentāciju par savu ideju?” – Egita Poļanska, jaunuzņēmumu vides eksperte, deva norādījumus un prakses piemērus par to, kā veiksmīgi veidot un prezentēt pitch prezentācijas, lai pārliecinātu potenciālos investorus un žūrijas locekļus.

Uzvaras laurus plūca Siguldas pilsētas vidusskolas Robotu tehnoloģiju virziena komanda, kuras izstrādātā ideja “ZAP” (Zināšanu Apmaiņas Platforma) ir solis uz priekšu digitālajā izglītībā. Šī platforma ir domāta tam, lai Latvijas jauniešiem būtu iespēja ātri un saprotamā veidā atrast atbildes uz jebkura mācību priekšmeta jautājumiem. ZAP nodrošina resursus un rīkus, lai veicinātu zināšanu apmaiņu un mācīšanos interaktīvā veidā.

Otro vietu ieguva komanda no Siguldas pilsētas vidusskolas Robotu tehnoloģiju virziena, kura radīja ideju par indie spēli, kas apvieno elementus no dažādiem spēļu žanriem – casual RPG, sandbox, story, adventure un building aspektus. Šī spēle sola aizraujošu un izglītojošu pieredzi, kurā skolēni var izmantot radošumu un tehnoloģiskās prasmes, lai attīstītu un piedalītos piedzīvojumos.

Trešo vietu ieguva komanda no Siguldas Valsts ģimnāzijas Matemātikas un IKT virziena, kuras ideja ir serveru nomas platforma “ServeVault”. Šī platforma piedāvā iespēju studentiem un jauniešiem iznomāt serverus un izmantot tos dažādu digitālo projektu izstrādei, sekmējot tehnoloģisko prasmju attīstību.

Hakatonu atbalstīja Rīgas Biznesa skola, “Visma Labs”, “LMT” un NBS Sakaru skola, kas palīdzēja nodrošināt nepieciešamos resursus un mentorus jaunajiem talantiem.

Šis pasākums ir izcils piemērs tam, kā izglītības iestādes un uzņēmumi var kopā veicināt digitālo prasmju attīstību un inovācijas izglītībā, ļaujot skolēniem gūt pieredzi no pieredzējušiem mentoriem un piedaloties meistarklasēs. Siguldas hakatons ir apliecinājums jaunās paaudzes apņēmībai rast inovatīvus risinājumus izglītības un tehnoloģiju jomā, kas potenciāli varētu ietekmēt Latvijas izglītības sistēmu un digitālo nākotni.


© www.sigulda.lv


Pasākumi