×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-03
Skatāma ekspozīcija “Gaujas Nacionālajam parkam 50. Toreiz un tagad”

Siguldas iedzīvotāji un viesi dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās var iepazīties ar Dabas aizsardzības pārvaldes un Siguldas novada kultūras centra kopīgi veidoto ekspozīciju "Gaujas Nacionālajam parkam 50. Toreiz un tagad".

Ekspozīcija vēsta par Gaujas Nacionālā parka attīstības līkločiem, interesantiem faktiem un atgādina par dabas nozīmi ikdienas dzīvē, rosina novērtēt Gaujas senlejas.

Katram no trim stiklotajiem namiņiem ir tematiska ievirze. Vienā atainota laika upe, kur Gaujas plūdumā secīgi izvietoti Gaujas Nacionālā parka attīstībā nozīmīgi un interesanti fakti. Pacietīgākie vērotāji aicināti uzkavēties un noskatīties video “Gaujas Nacionālais parks. Devona laika liecinieks”.

Otrais namiņš ar savu dizainu aicina ienākt, veikt fotomirkli un sajusties kā nacionālā parka dabas taku apmeklētājam. 

Tikmēr trešajā namiņā iekārtota savvaļas dzīvnieku siluetu parāde un izcelti interesanti fakti par tiem. Ieinteresēts nacionālā parka apceļotājs un vērīgs daba pētnieks šos un arī citus Latvijas savvaļai raksturīgos dzīvniekus klātienē var apskatīt Līgatnes dabas takās.

Gaujas Nacionālajam parkam veltītā ekspozīcija būs apskatāma līdz 26. novembrim. Ar šo aktivitāti arī izskan Gaujas Nacionālā parka 50. jubilejas gada pasākumu sērija.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi