×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-06
Norisinājusies skautu un gaidu rudens nometne

No 27. līdz 29. oktobrim, Lutriņu pamatskolā, Saldus novadā notika Vislatvijas skautu un gaidu rudens nometne “Rudens cerība 2023”. Trīs dienu garumā 216 bērni un jaunieši no dažādām Latvijas vietām, tajā skaitā 41 dalībnieks no Siguldas 83. skautu un gaidu vienības apguva, praktizēja un attīstīja dažādas āra dzīves un citas dzīvē noderīgas prasmes.

Nometne “Rudens cerība” ir Rīgas 155. skautu vienības tradīcija jau 25 gadus – pulcēt bērnus un jauniešus, kuri uzsākuši darbību skautu un gaidu organizācijā, kā arī jau pieredzējušos organizācijas dalībniekus. Pasākuma programmā galvenais akcents tika likts uz āra dzīves pamatprasmju attīstību – kā sagatavoties doties dabā, kā uztaisīt nojumi, iekurt ugunskuru, pagatavot maltīti, orientēties apvidū, sadarboties ar citiem jauniešiem. Savukārt nometnes brīvprātīgo komandai tā bija iespēja praktizēt laika un resursu plānošanu, savstarpējās komunikācijas prasmes, un līdzdalības kultūru - izteikties, aizstāvēt savas idejas, veltīt laiku to realizācijai.

Nometnē piedalījās skauti un gaidas, brīvprātīgie skautu un gaidu vadītāji no Rīgas, Liepājas, Tukuma, Siguldas, Liepājas, Ogres, Ogresgala un Valmieras.

Nometne tika organizēta ar Lutriņu pamatskolas un dalībnieku vecāku atbalstu, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas atbalstu 2023. gadam, un Eiropas Jaunatnes gada turpinājuma programmas ietvaros, galvenie organizatori – brīvprātīgie skautu un gaidu vadītāji.

Siguldas 83. Skautu un gaidu vienība saka lielu paldies Laurenču sākumskolai un Siguldas novada pašvaldībai par transporta nodrošinājumu.

Skautisms un gaidisms ir pasaules lielākā jaunatnes neformālās audzināšanas brīvprātīga kustība, kas papildina skolu un ģimeni. Tās mērķis ir audzināt jaunatni par krietniem un derīgiem savas valsts un pasaules pilsoņiem. Skautisms un gaidisms attīsta pārliecību, vajadzību izzināt, atklāt un gribu mācīties. Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 800 aktīvu skautu un gaidu. Biedrība “Latvijas Skautu un Gaidu centrālā organizācijā” ir pasaules skautu un gaidu organizāciju WOSM (World Organization of the Scout Movement) un WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) dalīborganizācija.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas 83. skautu un gaidu vienības vadītājs
Gatis Kalniņš

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi