×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-08
Iedzīvotājiem piedāvā vairākas iespējas BIO atkritumu šķirošanai

Vides apsaimniekošanas uzņēmumi, kuri  nodrošina pakalpojumus Siguldas novadā, piedāvā arī bioloģisko atkritumu dalītu vākšanu. Bioloģiskos atkritumus ir svarīgi atdalīt no sadzīves atkritumiem – tas palīdz samazināt poligonā noglabājamo sadzīves atkritumu apjomu, turklāt tādējādi arī samazinot izmaksas par atkritumu apsaimniekošanu.

Risinājums, kas videi draudzīgāks un atļauj bez maksas apsaimniekot dārza atkritumus ir kompostēšana savā dārzā. Šis ir ilgtspējīgākais un vienlaikus ekonomiski visizdevīgākais risinājums ir dārza un parka atkritumus katram pašam savā dārzā izmantot lietderīgi, piemēram, kompostēt, mulčēt vai veidot augstās dobes.

Tiem iedzīvotājiem, kuriem nav iespēju veidot kompostu, 25. novembrī dārza atkritumus aicināti nogādāt dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukumā “Kreiļi” vai šķiroto atkritumu laukumā Plānupes ielā pie dzelzceļa stacijas “Inčukalns”.

Atgādinām, ka novadnieki, kas kopj savam īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas, pašvaldības organizētajā akcijā bez maksas var nodot sagrābtās lapas un nelielus zarus (ar stumbra diametru līdz diviem centimetriem) vairākās vietās novadā, patstāvīgi tos turp nogādājot. 25. novembrī pašvaldība organizē lapu savākšanas maršrutu Inciems–Lēdurga–Ragana–Sunīši–Inciems:

  • plkst. 10.00–10.30 Lēdurgā, Emiļa Melngaiļa ielā 2;
  • plkst. 11.00–11.30 Raganā, Bērzu ielā 6;
  • plkst. 11.40–12.10 Raganā, Vidus ielas stāvlaukumā;
  • plkst. 12.20–12.50 Sunīšos, Hermaņa Liepiņa ielā 2;
  • plkst. 13.10–13.40 Inciemā, Anšlava Eglīša ielā 5.

Iedzīvotāji, kuri ikdienā vēlas pievērsties bioloģisko atkritumu šķirošanai, to var veikt, piesakot BIO konteinerus pie vides apsaimniekošanas uzņēmējiem. Tajos drīkst izmest pārtikas un virtuves atkritumus (augļi, dārzeņi, pārtikas un ēdienu atkritumus bez iepakojuma) un dārzu vai parku atkritumus (koku lapas, zāle, veci augi un nelieli zariņi līdz diviem centimetriem diametrā un garumā līdz 50 cm, izņemot tūju skujas un zarus). Privātpersonas un uzņēmēji bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, sazinoties ar savu atkritumu apsaimniekotāju, savukārt daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, vēršoties pie sava namu apsaimniekotāja.


© www.sigulda.lv


Pasākumi