×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-08
Siguldā strauji attīstās teritorija ap Vidzemes šoseju (A2)

Siguldas novadā notiek nozīmīgi būvniecības darbi Vidzemes šosejas (A2) tuvumā. Vairāki ievērojami projekti vēl tikai plānoti, kas liecina par to, ka šī teritorija kļūst aizvien iekārojamāka investoriem. Valsts galvenā autoceļa pieguļošajās teritorijās būs ne tikai attīstīta infrastruktūra, bet arī paplašināts pakalpojumu klāsts. Vienlaikus tās ir jaunas darba vietas.

Šeit taps publiski pieejams atpūtas parks, veikali, veselības centrs, sporta būve, degvielas uzpildes stacija, biroju ēka ar dzīvnieku aprūpei un labbūtībai paredzētām telpām, automazgātava ar kafejnīcu. Šie ir tikai daži no ievērojamiem būvniecības objektiem un iecerēm, kas norāda uz ekonomisko izaugsmi un ieguldījumiem infrastruktūrā Siguldas novadā.

“Esam gandarīti, ka valsts galvenais autoceļš, kas šķērso Siguldu, nebūt nav tikai tranzīta ceļš. Pēdējo gadu laikā aizvien vairāk uzņēmēju un investoru gatavi attīstīt Vidzemes šosejai pieguļošo teritoriju, tādējādi padarot infrastruktūru pievilcīgāku un radot jaunas darba vietas Siguldā,” stāsta Siguldas novada Attīstības aģentūras Attīstības projektu un uzņēmējdarbības nodaļas vadītāja Kristīne Zaķe.

Pēc rūpīgas vietējās situācijas analīzes un, ņemot vērā Siguldas pilsētas un novada pozitīvo izaugsmi, pilsētā ienāk viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Eiropā – “Lidl”.  Veikala celtniecības darbi Siguldā tuvojas noslēgumam. Jaunais veikals, kas atradīsies Vidzemes šosejā 4A, organiski iekļausies aktīvajā Pulkveža Brieža un Vidzemes šosejas krustojuma kvartālā, kas kļuvis par vienu no pilsētnieku un tranzīta ceļotāju iecienītākajām iepirkšanās, atpūtas un maltīšu ieturēšanas vietām. Apkārtējās teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai šeit tiks iestādīti vairāk nekā simts dažādi košumkrūmi un koku lielstādi. Veikala klientiem, kā arī blakus esošā ātrās ēdināšanas restorāna un degvielas uzpildes stacijas apmeklētāju ērtībām izbūvēta plaša stāvvieta, kas savienota ar Vidzemes šoseju un Pulkveža Brieža ielu.

Netālu esošajā zemes gabalā “Loras parks”, kas atrodas valsts galvenā autoceļa malā, turpinās būvniecības darbi, kas sadalīti pa kārtām. Teritorijā nākotnē būs publiski pieejams atpūtas parks ar tam nepieciešamo infrastruktūru – auto stāvlaukumiem, takām un labiekārtojuma elementiem.

Siguldā, Strēlnieku ielā 20A notiek būvniecības darbi. Objektā paredzēts būvēt biroju ēku ar dzīvnieku aprūpei paredzētām telpu grupām – aptiekai, ārstniecībai, skaistumkopšanai un dzīvnieku viesnīcai.

Intensīvi būvdarbi patlaban vērojami Vidzemes šosejā 38, kur notiek veikala “Mājai un Dārzam” celtniecība. Savukārt Nītaures ielā 22 dota atļauja pašmāju degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotājam AS “Virši-A” uzsākt degvielas uzpildes stacijas būvniecības darbus.  Uzņēmums arī šajā gadā saglabā uzņemto attīstības dinamiku, investējot jaunu degvielas uzpildes staciju būvniecībā un stiprinot savu konkurētspēju.

Vēl tiek plānotas trīs būvniecības ieceres –Veselības centra būvniecība Vidzemes šosejā 8, sporta pakalpojumiem domāta būve Strēlnieku ielā 14A un automazgātava un kafejnīca īpašumā Pulkveža Brieža ielā.

Pēc Būvniecības valsts kontroles biroja 2022. gada apkopoto datu analīzes, pērn Siguldas novada pašvaldībā ir septītais lielākais būvniecības aktivitātes rādītājs Latvijā, pēc tādām pašvaldībām kā Ādažu, Olaines, Mārupes, Ropažu, Ķekavas un Salaspils novadi.

 

Foto: Daina Bičuka


© www.sigulda.lv


Pasākumi