×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-08
Projektā “Brīvs un prātīgs!” izveidota brīvprātīgā darba sistēma jauniešiem

Projektā “Brīvs un prātīgs!” Siguldas novada Jaunrades centrs ieviesis brīvprātīgā darba organizēšanas sistēmu.

Projektā laikā tika testētas divas sistēmas – www.brivpratigie.lv un Zelos Team Managment, kura turpmāk tiks izmantota brīvprātīgā darba koordinēšanai, jo var tikt uzskaitītas brīvprātīgo stundas, pievienoti komentāri vai plašāk novērtēts brīvprātīgā veikums. Sistēma www.brivpratigie.lv varētu tikt izmantota, kad nepieciešams piesaistīt brīvprātīgos no visas Latvijas.

Projekta ietvaros tika novadītas apmācības brīvprātīgā darba organizētājiem – Siguldas novada pašvaldības institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Valsts nodarbinātības aģentūras brīvprātīgo kustības koordinators Ints Teterovskis dalījās ar savu pieredzi brīvprātīgo piesaistīšanā, viņu darba organizēšanā un sadarbības veicināšanā ar organizācijām. Ar jauniešiem savā pieredzē dalījās Aizkraukles brīvprātīgie jaunieši un jaunietis Jēkabs Jostsons – Dziesmu un deju svētku brīvprātīgo kustības koordinators.

Projekta laikā brīvprātīgā darba sistēmā reģistrējās 83 jaunieši, no kuriem 52 jaunieši veica brīvprātīgo darbu 14 organizācijās. Kopumā tika nostrādātas 822 brīvprātīgā darba stundas. Jaunieši veica brīvprātīgo darbu pagastu svētkos, meistarklasēs, Kalniešu spēlēs (biedrībā “Cerību spārni”), sporta spēlēs, Elektrum 33. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā, Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālā un citur.

Brīvprātīgā darba veicējiem tika nodrošināts nepieciešamais ekipējums brīvprātīgā darba veikšanai – brīvprātīgā darba veicēja atpazīstamības apģērbs, maltīte, kā arī transports nokļūšanai uz un no brīvprātīgā darba veikšanas vietu. Tika iegādāts apģērbs, ekipējums, izstrādāts brīvprātīgā darba līguma paraugs, lai veiksmīgi organizētu brīvprātīgo darbu novadā. Projekta rezultāti tika prezentēti Siguldas novada pašvaldības deputātiem, lai turpinātu brīvprātīgā darba koordinēšanu kvalitatīvā līmenī, nodrošinot brīvprātīgajiem pienācīgus apstākļus arī turpmāk.

Jauniešus visvairāk motivē piedalīšanās dažādos pasākumos, bezmaksas pusdienas, būšana kopā ar draugiem, uzkrātās brīvprātīgā darba stundas, kontaktu dibināšana. Jāpiebilst, ka jauniešu brīvprātīgais darbam izglītojošam, ar iespējām gūt darba pieredzi. Aktīvākajiem brīvprātīgā darba veicējiem būs iespēja saņemt Siguldas novada domes priekšsēdētājas Līgas Sausiņas apliecību par paveikto, kā arī gada brīvprātīgā jaunieša balvu.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros atklātā projektu konkursa “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī”.

Informāciju sagatavoja:
Jaunatnes lietu speciāliste
Signe Markitāne


© www.sigulda.lv


Pasākumi