×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-08
“Baltajā flīģelī” atklāta mākslinieka Džona Delgalvja gleznu izstāde

Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā 7. novembrī atklāta mākslinieka Džona Delgalvja gleznu izstāde “Atgriešanās”, kurā var aplūkot eļļas tehnikā radītus dažādu cilvēku portretus latviešu tautas tērpos.

Gleznotājs, Saulkrastu mākslas kluba “JD ART” dibinātājs. Džons Delgalvis (Jānis Dzelzgalvis), dzimis 1938. gadā Rīgā. Kad Džonam bija četri gadi, ģimene ar četriem bērniem pameta Latviju un devās bēgļu gaitās. Vispirms apmetās bēgļu nometnē Vācijā, pēc tam ģimene, kurā jau ir pieci bērni, devās uz Ameriku, kur Džons nodzīvoja līdz 2003. gadam. Mākslinieks ir dienējis amerikāņu armijā Vācijā, strādājis celtniecībā, policijā – sākumā deviņus gadus patruļdienestā, vēlāk zīmējis noziedznieku portretus, uzlabojot fotorobotus, bet gadiem ilgi savu brīvo laiku veltījis mākslai.

1991. gadā Džona tēvs Nikolajs Dzelzgalvis atveda ģimeni uz Latviju un tā sākās mākslinieka ceļš uz mājām. 2003. gadā Džons kļūst par Saulkrastu pilsētas iedzīvotāju. Šeit viņš kopā ar dzīvesbiedri, mākslinieci Sandru Delgalvi realizē savu sapni – izveido mākslinieku klubu “JD ART”. Amerikā tādu klubu ir daudz, kur cilvēkus vieno mīlestība uz gleznošanu un zīmēšanu. Līdzīgā klubā Ņujorkā “Art Student League” Džons studēja vairāk nekā astoņusd gadus.

“Man patika gleznot ātros portretus. Taču nevienam jau otra portrets tā īsti neinteresē, bet, ja tu to pārtaisi par tautumeitu, tad gan tas šķiet daudz interesantāk. Kad atbraucu uz Latviju, sāku piedalīties plenēros. Tas man bija kaut kas jauns, jo dabu es nekad nebiju gleznojis,” atzīst Dž. Delgalvis.

Izstāde apskatāma līdz 2. decembrim. Ieeja – bez maksas.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi