×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-09
Siguldas novada uzņēmēji pilnveido savas digitālās prasmes

Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrs sadarbībā ar Siguldas novada Attīstības aģentūru septembrī uzsāka bezmaksas mācības Siguldas novada uzņēmējiem. Jau vairāk nekā četrdesmit uzņēmēji un uzņēmumu darbinieki veiksmīgi pilnveidojuši savas digitālās prasmes, izmantojot mūsdienīgas un modernas tehnoloģijas, programmas un dažādus digitālos mārketinga rīkus.

Šoruden notikušās mācības ietver grafiskā dizaina tiešsaistes rīka “Canva” mini kursu 9 stundu apjomā, ko apmeklēja desmit dalībnieki. Šis kurss ļāva uzņēmējiem iepazīties ar “Canva” rīka potenciālu un tā izmantošanas iespējām sociālo tīklu, kā arī cita vizuālā satura veidošanā.

Norisinājušās arī Dizaina domāšanas darbnīcas, kuras bija pieejamas gan 3 stundu, gan 8 stundu garumā. Tajās kopumā piedalījās 14 dalībnieki. Dizaina domāšana ir būtiska uzņēmējiem, jo tā nodrošina strukturētu pieeju problēmu risināšanai, koncentrējoties uz lietotāju vajadzību izpratni un empātiju, ļaujot izveidot produktus vai pakalpojumus, kas patiešām atbilst tirgus prasībām. Tas veicina inovatīvu domāšanu, palīdzot uzņēmējiem ātri pielāgot un uzlabot savas idejas, balstoties uz lietotāju atsauksmēm, tādējādi veidojot veiksmīgākus un ilgtspējīgākus uzņēmumus.

Atgriezeniskā saite un pozitīvās atsauksmes Siguldas Tehnoloģiju izglītības centru un Siguldas novada Attīstības aģentūru rosināja arī turpmāk rīkot mācības digitālo prasmju paaugstināšanai vietējiem uzņēmējiem. “Mūsu uzņēmējiem ir svarīga ne tikai ikdienas sadarbība un atbalsts, bet arī digitālās prasmes sevis pozicionēšanā un produkta attīstībā. Tādēļ novērtējam līdzšinējo interesi un mācību apmeklējumu. Saņemot atsauksmes, redzam, ka esam snieguši vērtīgu atbalstu mūsu uzņēmējiem,” novērtē Siguldas novada Attīstības aģentūras Attīstības projektu un uzņēmējdarbības nodaļas vadītāja Kristīne Zaķe.

Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra izglītības programmu vadītāja Kristīne Aleksejeva turpina: “Dalībnieki novērtē iespēju mācīties nelielās grupās, sev atbilstošā tempā un apgūt grupai pielāgotu saturu, kas veiciena ikdienas darbu produktivitāti. Tāpat liels ieguvums ir iespēja satikt citus novada uzņēmējus, apmainīties pieredzē un tādējādi stiprināt vietējo uzņēmēju kopienu.”

Šobrīd norisinās otrais “Canvas” kurss 21 stundas apjomā. Šajā kursā desmit dalībnieki ne tikai iepazīstas ar “Canvas” rīka izmantošanu, bet arī strādā pie zīmola vizuālo vadlīniju izveides sadarbībā ar Siguldas Attīstības aģentūras Mārketinga nodaļas vadītāju Līgu Jansoni. Zīmola vizuālās vadlīnijas ir būtiskas zīmola identitātes un efektīvas komunikācijas veidošanai. Tās sniedz precīzus norādījumus par krāsu izvēli, burtveidoliem, logotipa izmantošanu un citiem vizuālajiem elementiem, kas nodrošina vienotību un konsekvenci visās zīmola vizuālajās izpausmēs, tādējādi veicinot zīmola atpazīstamību un uzticamību. Tāpat ieguvums ir laika un resursu ietaupījums, jo organizācija var izvairīties no nepieciešamības atkārtoti izstrādāt vizuālo dizainu katram jaunam projektam, ievērojot jau izveidotās vadlīnijas, kas ir vērtīgs instruments un palīdz veidot spēcīgu un atpazīstamu zīmolu.

Nupat ir uzsāktas Google rīku mācības deviņiem dalībniekiem. Google rīki piedāvā efektīvus risinājumus uzņēmumu komunikācijai un produktivitātei. Mācībās apgūtās zināšanas ļaus uzņēmējiem un privātpersonām efektīvāk organizēt savu darbu, sazināties un plānot notikumus, vienlaikus nodrošinot datu drošību un uzticamību. Nodarbības tiek balstītas uz praktisku darbu, kas sasaistīts ar mācību dalībnieku reālām vajadzībām.

Apmācību dalībniece, biškope Alda Hāne stāsta: “Ļoti saturīgas nodarbības, uzzināju daudz jaunas idejas, kā sakārtot savu e-pastu dzīvi!”. Savukārt SIA “Greenvalley” pārstāve Zita Valaine atzina, ka ikdienā strādājot ar Gmail, nemaz nezināja par tā plašajām iespējām. Kursa laikā tās izskaidrojis pasniedzējs.

K. Aleksejeva informē, ka turpmāk plānotās mācības ietver jaunu 21 stundas grafiskā dizaina tiešsaistes rīka “Canva” kursu, sākot ar 29. novembri, kā arī  jaunu Google rīku produktivitātei mācību ciklu 21 stundas apjomā, kas sāksies 2024. gada janvāra. Šobrīd,  balstoties uz iepriekš veikto uzņēmēju vajadzību aptauju, tiek plānotas arī citas mācību programmas, kas aptvers sociālo mediju izmantošanu, mākslīgā intelekta rīku izmantošanu, telpiskās modelēšanas un drukas jomas, lai uzņēmējiem nodrošinātu plašas digitālo prasmju attīstības iespējas.

Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrs sadarbībā ar Siguldas novada Attīstības aģentūru  turpinās piedāvāt vērtīgas iespējas uzņēmējiem attīstīt savu digitālo kompetenci un inovācijas spējas. Aicinām sekot līdzi informācijai Siguldas pašvaldības un Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra Facebook lapā, kā arī Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē, lai pirmie uzzinātu jaunumus par turpmākajām mācībām un iespējām tajās piedalīties.


© www.sigulda.lv


Pasākumi