×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-09
Novada bibliotēkās – “Ziemeļvalstu literatūras nedēļa 2023”

Ziemeļvalstu literatūras nedēļas ietvaros Siguldas novada bibliotēka 14. novembrī plkst. 13.30 aicina jauniešus uz tikšanos, lasījumu un sarunām par Ziemeļvalstu valodu un literatūru ar tulkotāju Guntaru Godiņu – “Valoda Ziemeļvalstu literatūrā”.

No 13. līdz 19. novembrim Latvijā jau 25. reizi norisināsies Ziemeļvalstu literatūras nedēļa. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Šogad Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas tēma ir Ziemassvētki Ziemeļvalstīs.

Savukārt 15. novembrī Siguldas novada bibliotēkā plkst. 10.00 norisināsies Ziemeļvalstu literatūras nedēļas rīta stundas lasījums pašiem mazākajiem lasītājiem, kura laikā tiks lasīts Astridas Lindgrēnes klasiskā darba fragments par Lennebergas Emīlu – nodaļa “Kad Emīls sarīkoja lielas dzīres Kathultā un noķēra vilku bedrē komandanti”.

Lasījumi citās Siguldas novada bibliotēkās:

13. novembrī plkst. 09.00 Inčukalna bibliotēkā rītausmas lasījums “Lennebergas Emīla jaunie nedarbi”. Visu nedēļu bibliotēkā pieejama izlaušanās spēle “Ziemassvētki Ziemeļvalstīs”;

14. novembrī plkst. 9.30 Inciema bibliotēkā rīta stundas lasījums pirmsskolas vecuma bērniem – Astrīdas Lindgrēnas grāmata “Lennebergas Emīla jaunie nedarbi”;

14. novembrī plkst. 10.00 Allažu bibliotēkā rītausmas lasījums bērniem ;

16. novembrī plkst. 8.00 Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā rītausmas lasījums bērniem;

16. novembrī plkst. 18.00 Allažu bibliotēkā lasītāju kluba “1000 un viena lapaspuse” tikšanās un krēslas stundas lasījums pieaugušajiem.

Ziemeļvalstu literatūras nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi. Ziemeļvalstu Literatūras nedēļai ir divi kopējie lasījumi – Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda –  pieaugušajiem Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē biedrības Norden (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.

Projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka, skola vai cita institūcija. Lasīšanas stunda bērniem un jauniešiem notiek rītausmā. Gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata.


© www.sigulda.lv


Pasākumi