×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-09
Iededz unikālu virtuālo liesmiņu uz Siguldas Jaunās pils fasādes

Atzīmējot Lāčplēša dienu, 11. novembrī, no plkst. 18.00 aicinām iedzīvotājus iesaistīties akcijā – uzrakstīt spēka vārdus un iedegt tos kā virtuālu liesmiņu uz Siguldas Jaunās pils fasādes.

Lai iedegtu simbolisku liesmu, aicinām novadniekus un viesus atrasties Siguldas Jaunās pils tuvumā un vietnē sigulda.svin.lv uzrakstīt īsu vēlējumu vai spēka vārdus Latvijai. Kad vēlējums uzrakstīts, jānospiež poga “iedegt liesmiņu”. Vēlējums uz Siguldas Jaunās pils fasādes būs redzams virtuālās liesmas rašanās brīdī. Liesmiņas nosaukums vai spēka vārdu maksimālais simbolu skaits – 15. Vēlējumus būs iespēja rakstīt neierobežotā skaitā. Aicinām izturēties ar cieņu un nerakstīt aizskarošas vai rupjas frāzes.

Apmeklētāju ērtībām pie Siguldas Jaunās pils būs izvietotas QR kodu plāksnes, kuras noskenējot, varēs nokļūt vietnē sigulda.svin.lv, lai  ērtāk varētu nodot savus spēka vārdus un aizdedzināt virtuālo liesmiņu, 

Siguldas pils kvartālu līdz plkst. 21.00 ieskaus īpaša noskaņa un ugunskuru stāsti. Ikviens ir aicināts individuāli nolikt piemiņas svecītes par godu tiem, kas aizstāvēja mūsu dzimteni, bet Siguldas Jaunās pils tumšie mūri atdzīvosies sajūtu rakstu šautrās un cilvēku aizdegtajās virtuālajās svecēs, simboliski piepildot ar gaismu Latvijas kontūru. Kā brīvības liecība pils torņa smailē plīvos Latvijas karogs, kuru ieskaus tumšās novembra debesis šķeļoši gaismas vāli. Kā mūsu senču drosmes atgādinājums pils dārzā uzplaiksnīs sarkanbaltsarkanu gaismu spēle un karavīru dziesmu spēks, bet dzīvā uguns simbolizēs mūžīgu cieņu Latvijas varoņiem.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi