×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-14
Izsludināts kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu finansēšanas konkurss

Siguldas novada pašvaldība aicina līdz 15. decembrim pieteikt projektus Siguldas novada kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu finansēšanas konkursā. Konkursa mērķis ir palīdzēt iedzīvotājiem 2024. gada garumā realizēt novada kultūrvidi bagātinošus un sabiedrībai nozīmīgus pasākumus plašai mērķauditorijai, tādējādi atbalstot sabiedrības aktīvu iesaisti novada kultūras dzīves veidošanā.

Siguldas novada kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu finansēšanas konkursa ietvaros uz pašvaldības finansiālu atbalstu var pretendēt gan radošās darbnīcas un izstādes, koncerti un izrādes, grāmatu sagatavošana un izdošana, gan informatīvi izglītojoši pasākumi un starpdisciplināras kultūras aktivitātes, kā  arī citi nozīmīgi projekti, kurus 2024. gadā plānots realizēt Siguldas novadā.

Par Siguldas novada kultūras un sabiedrībai nozīmīgu projektu finansēšanas konkursa prioritātēm 2024. gadā noteiktas:

  • jaunu izglītojošu un ar kultūras daudzveidīgām izpausmēm saistītu produktu  radīšana bērnu un jauniešu auditorijai Siguldas novada piederības stiprināšanai;
  • Siguldas novada kultūrvidei un dabai atbilstošas, informatīvi izglītojošas un ar vides ilgtspēju saistītas aktivitātes;
  • kultūras mantojuma saglabāšana un radoša izmantošana, mūsdienīga interpretācija un tālāknodošana dažādām mērķauditorijām;
  • ar inovatīvu literatūras iepazīšanas pieredzi un lasītpatikas veicināšanu saistītas aktivitātes dažāda vecuma mērķauditorijām;
  • kultūras pieejamību veicinoši, specifiskām mērķauditorijas grupām (dažādu nacionalitāšu sabiedrības grupas, seniori, cilvēki ar īpašām vajadzībām u.tml.) mērķēti pasākumi.

Konkursā var piedalīties jebkura fiziska persona, kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta kā individuālais komersants, saimnieciskās darbības veicējs vai juridiska persona. Katrs pretendents konkursā var iesniegt ne vairāk kā divus projektus.

Iesniegtos projektus vērtēs konkursa komisija septiņu locekļu sastāvā, ņemot vērā katra projekta oriģinalitāti, sasaisti ar Siguldas novada kultūrvidi, sabiedrības līdzdalību projekta norisē, projekta iesniedzēju pieredzi un citus būtiskus aspektus, pamatojoties uz konkursa nolikumā ietvertajiem vērtēšanas kritērijiem. Konkursā tiks atbalstīti augstāko vērtējumu ieguvušie projekti.

Pašvaldības līdzfinansējums viena projekta realizēšanai ir ne vairāk kā 7000 eiro, un tas nevar pārsniegt 90 % no projekta kopējām izmaksām. Konkursā pieejamais finansējuma apjoms ir 55 000 eiro. Lēmumu par konkursā atbalstāmajiem projektiem ekspertu komisija pieņems līdz 2024. gada 15. janvārim.

Detalizētāka informācija par konkursu atrodama nolikumā.

Aizpildīta projekta pieteikuma veidlapaprojekta aprakststāme un cita informācija līdz 15. decembrim jāiesniedz personīgi Siguldas novada klientu apkalpošanas centros to darba laikā vai nosūtot pa pastu, un  projekta kopiju  elektroniski nosūtot uz e-pasta adresi: pasts@sigulda.lv. Projektu var iesniegt arī elektroniski parakstīta dokumenta formā vienotā dokumentā, nosūtot to uz e-pasta adresi: pasts@sigulda.lv.

Lai pārbaudītu, vai projekta apraksts sagatavots kvalitatīvi, interesenti pirms projekta iesniegšanas aicināti iepazīties arī ar projektu vērtēšanas kritērijiem.

Pretendentus, kas līdz šim nav piedalījušies pašvaldības projektu konkursos un vēlētos saņemt konsultācijas par projektu sagatavošanu, aicinām sazināties ar Siguldas novada Kultūras centra direktora vietnieci Zandu Dūdiņu-Spoģi, mob. tālr. 26488782, e-pasts: zanda.spoge@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi