×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-15
Grantu programmā “(ie)dvesma” atbalstu saņems trīs Siguldas novada uzņēmēji

Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai “(ie)dvesma”, ko jau septīto reizi īsteno “SEB banka” kopā ar sešām Pierīgas pašvaldībām, izvēlētas deviņas perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Siguldas novada pašvaldības atbalstu saņēma Gunita Oļipova un SIA “Rovenaro”. “SEB bankas” grants piešķirts diviem uzņēmumiem, viens no tiem – IK “Einberg Design” no Siguldas.

Grantu programma “(ie)dvesma” sniedz iespēju jaunajiem uzņēmējiem ne tikai pārliecināties par savas biznesa idejas dzīvotspēju, bet arī saņemt finansējumu tās realizēšanai, kas bieži vien ir svarīgs grūdiens, lai virzītos tālāk.

“Mums ir liels lepnums, ka šogad bijām visplašāk pārstāvētā pašvaldība Pierīgā”. Visvairāk jaunu biznesa ideju pieteikumu saņemti tieši no Siguldas novada, kopumā 14. Mums kā pašvaldībai ir svarīgi, ka novadā veidojas un attīstas uzņēmējdarbība. Grantu programma “(ie)dvesma” ir lielisks veids, kā pašvaldībām kopā ar dažādām iesaistītām pusēm palīdzēt jaunajiem uzņēmējiem veiksmīgi attīstīties,” stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais.

IK “Einberg Design” grantu 5000 eiro apmērā ieguva jaunas lāzera gravēšanas iekārtas iegādei. Šis ir vienīgais uzņēmums Baltijā, kas nodarbojas ar poligonālā metāla skulptūru un interjera dizaina elementu izgatavošanu. 

Savukārt Siguldas novada pašvaldība atbalstīja divus projektus. Grantu 6000 eiro apmērā saņēma Gunita Oļipova zīmola “Spiiid Botanics” tālākai attīstībai. Ģimenes uzņēmums piedāvā dizaina mākslas darbus epoksīda sveķos, īpaši unikālas ir LED lampas ar tajos iestrādātiem dabas augiem un ziediem.

Tāpat grantu 4000 eiro apmērā saņēma uzņēmums SIA “Rovenaro” kafijas grauzdētavas-konceptveikala “Kafijas rūķis” izveidei Mālpilī. Uzņēmums plāno ne tikai piedāvāt zaļas un grauzdētas kafijas pupiņas, bet arī organizēt kafijas grauzdēšanas, apstrādes un pagatavošanas meistarklases.

Šogad Siguldas novada pašvaldībai izdarīt izvēli bija sarežģīti, jo bija daudz perspektīvu biznesa ideju. Tāpat kā pērn, arī šogad izvēlēti divi uzvarētāji. “Īpašs prieks par trešo uzņēmēju, kurš bija viens no diviem Pierīgā, kas saņēma grantu no “SEB bankas”. Tiem Siguldas novada jaunajiem uzņēmējiem, kuri šoreiz nesaņēma balvu, nevajag atmest idejai ar roku. Kā liecina pieredze – atliek tik pilnveidot ideju un startēt grantu konkursā nākamajā gadā. Idejas tiešām ir labas,” iedrošina K. Zaļais.

Šogad konkursā kopumā saņemti 59 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai Pierīgā. Pieteikumu atlase norisinājās trīs kārtās, izvērtējot gan atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. No visām iesniegtajām idejām līdz noslēdzošajai kārtai –izvirzītas 19 pārliecinošākās. Kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir 70 000 eiro.

Atgādinām, ka grantu programma “(ie)dvesma” norisinās jau septīto reizi ar mērķi sekmēt uzņēmējdarbības attīstību. Līdz šim programmas ietvaros atbalstu savas idejas īstenošanai saņēmuši 48 jaunie uzņēmēji Pierīgā – Jūrmalas pilsētā, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Ropažu novados.

Foto: No "SEB bankas" arhīva


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi