×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-15
Aicinām balsot par līdzdalības budžeta projektiem

Līdz 3. decembrim novadnieki aicināti balsot par 11 Siguldas novada iedzīvotāju un biedrību līdzdalības budžeta konkursā iesniegtajām projektu idejām, izvēloties trīs sev tīkamākās. Iesniegtās ieceres ietver jaunu bērnu rotaļu laukumu, atpūtas zonu un kultūras vietu izveidi, uzlabojumus sporta infrastruktūrā un satiksmes drošības veicināšanu dažādās Siguldas novada vietās. Pašvaldība realizēs tos projektus, kuri balsojumā gūs vislielāko novadnieku atbalstu.

Iedzīvotāju balsojums notiek pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, pašvaldības klientu apkalpošanas centros to darba laikā, kā arī Lēdurgas bibliotēkā tās darba laikā. Balsojumā var piedalīties novadā deklarētas personas, kuras ir sasniegušas 16 gadu vecumu. Balsojumā var sniegt atbalstu par vienu projekta ideju katrā balsošanas grupā, kas izstrādātas, balstoties uz apdzīvotās teritorijas lielumu un iedzīvotāju skaitu tajā. Pirmā balsošanas grupa ir pilsēta (Sigulda), otrā balsošanas grupa ir novada teritorija ar vairāk nekā 2000 iedzīvotājiem (Inčukalna, Krimuldas un Mālpils pagasts) un trešā balsošanas grupa – teritorija ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000 iedzīvotājiem (Allažu, Lēdurgas, Mores un Siguldas pagasts).

Konkursam norisinoties pirmo reizi, saņemta liela projektu iesniedzēju atsaucība. Kopumā Siguldas novada līdzdalības budžeta projektu konkursā iesniegts 21 pieteikums, no kuriem 11 izvirzīti 3. kārtai – iedzīvotāju balsojumam. Visas iesniegtās idejas izvērtēja projektu vērtēšanas komisija, kā arī Siguldas novada iedzīvotāju padomes. Pēc sabiedrības balsojuma tiks noteikts uzvarētājs katrā balsošanas grupā un virzīts iekļaušanai nākamā gada budžetā. Atkarībā no balsojuma rezultātiem un uzvarējušiem projektiem plānotā finansējuma apjoma iekļaušanai nākamā gada budžetā var tikt virzīti arī citi projekti, kuri ieguvuši lielāko balsu skaitu.

Līdzdalības budžeta projektu konkursa mērķis ir veicināt sabiedrības iesaisti, iniciatīvu un līdzdalību novada attīstībā, piešķirot finanšu līdzekļus ideju īstenošanai. Līdzdalības budžets sniedz iespēju iedzīvotājiem pašiem lemt par to, kā daļa no pašvaldības budžeta tiek izmantota, un iesaistīties novada veidošanā, pašiem iesniedzot projektu pieteikumus.


© www.sigulda.lv


Pasākumi