×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-16
Pašvaldība nosaka jaunu atbalsta veidu Siguldas novada senioriem-simtgadniekiem

Jau vairākus gadus Siguldas novada pašvaldības vadība un tās pārstāvji sumina novadniekus, kuri nodzīvojuši bagātu mūžu, pasniedzot simboliskas dāvanas un viesojoties pie tiem. Rūpējoties par novada senioriem, no 2024. gada sākuma iedzīvotāji, atzīmējot 100 gadu jubileju, saņems pabalstu 200 eiro apmērā. Līdz šim šāds atbalsts simtgadniekiem netika piemērots.

Ņemot vērā Siguldas novada pašvaldības domes saistošos noteikumus, pabalsts tiks izmaksāts pēc pašvaldības Sociālā dienesta rīcībā esošajām un valsts datu reģistros pieejamām ziņām vai pamatojoties uz personas iesniegumu. Jāatzīmē, ka pabalstu varēs pieprasīt gada laikā no 100 gadu sasniegšanas dienas. Ņemot vērā, ka šis noteikumu punkts stājās spēkā 2024. gada 1. janvārī, šo atbalsta veidu nevarēs saņemt tie seniori, kuri savu 100. jubileju atzīmējuši 2023. gadā.

Pabalsta apmēru un tā izsniegšanas kārtību nosaka pašvaldības domes 2023. gada 19. oktobra saistošie noteikumi Nr. 22 “Par Siguldas novada pašvaldības brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem”.

Lai godinātu un sveiktu novada simtgadniekus, aicinām viņu tuviniekus sazināties ar pašvaldību un pieteikt jubilārus, rakstot uz e-pasta adresi prese@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67970848.


© www.sigulda.lv


Pasākumi