×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 12. maijs
Šodien sveicam: Valija, Ināra, Ina, Inārs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-21
Uzvar Skandināvijas atklātajā ziemas peldēšanas čempionātā

Atzīmējot Latvijas 105. dzimšanas dienu, Latvijas ziemas peldētāju klubi veica kopīgu peldējumu, tajā piedalījās arī ziemas peldēšanas kluba “Raganas roņi” biedri. Paralēli “Raganas roņu” peldējumam savā mājas peldvietā “Laimās”, Kristīne Rāte 18. novembrī  piedalījās Skandināvijas atklātajā ziemas peldēšanas čempionātā, kurā izcīnīja 1. vietu 25 metru brīvajā stilā un 4. vietu 25 metru brasā savā vecuma grupā.

Daudzi ziemas peldētāji jeb “roņi” dažādās Latvijas vietās 18. novembrī devās ūdenī visi vienlaicīgi – plkst. 12.00. Galvenais mērķis ir apzināties, ka svētku pelde ir sveiciens mūsu valstij dzimšanas dienā, un ka labākā dāvana Latvijai ir – būt un palikt veseliem. Tradīcija ar kopīgu peldējumu atzīmēt Latvijas dzimšanas dienu aizsākās 2018. gadā, kad notika akcija “Roņi peld 100”. Tad vairākās Latvijas pilsētās norisinājās 100 minūšu gari peldējumi, kuru laikā peldētāji nomainīja cits citu. Jaunā tradīcija tika turpināta 2019. gadā – “Roņi peld 101”. Taču jau 2020. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ kopīga pulcēšanās vairs nebija iespējama, tādēļ radās jauna tradīcija – kopīgs peldējums vienā laikā dažādās Latvijas vietās. Svētku peldējuma laikā “roņi” dodas ūdenī ar Latvijas karogiem, uzliekot cepurītes Latvijas karoga krāsās vai kā citādi radot svētku sajūtu sev un apkārtējiem.


© www.sigulda.lv


Pasākumi