×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 15. maijs
Šodien sveicam: Sofija, Taiga, Airita, Arita
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-22
Iepazīsti un lepojies ar Goda novadnieku Karoli Treiju no Lēdurgas pagasta

Turpinot rakstu sēriju par šā gada Siguldas novada pašvaldības augstāko apbalvojumu “Siguldas novada Goda novadnieks” saņēmējiem, iepazīstinām ar otro no trim Goda novadniekiem – Ārijas stādaudzētavas īpašnieku, aktīvo un enerģisko Lēdurgas pagasta iedzīvotāju Karoli Treiju.

K. Treijam valsts svētkos svinīgajā godināšanas ceremonijā Siguldas Jaunajā pilī pašvaldības augstāko apbalvojumu piešķīra par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu Lēdurgas dendroparka attīstībā, aktīvu iesaisti Lēdurgas pagasta sabiedriskajā dzīvē un kultūrvides pilnveidošanā.

Uz jautājumu, ko viņam pašam nozīmē Goda novadnieka apbalvojums, K. Treijs atbild: “Tas ir darba novērtējums. Neskatoties uz to, ka man jau ir 74 gadi, šis apbalvojums ir motivācija nepadoties un strādāt tālāk. Protams, ir patīkami, ka tevi ievēro un novērtē. Saņemot balvu, patiesībā emocijas ir vārdos neaprakstāmas – cilvēki par mani runā un es pats tik “peldu” pozitīvās emocijās.”

K. Treijs daudzus savus mūža gadus, no 1982. līdz 2002. gadam, vadīja Lēdurgas Kultūras namu. Šajā laikā Lēdurgas Kultūras namā notika ne tikai kultūras pasākumi vietējai kopienai, bet arī starptautiski un Latvijas mēroga sarīkojumi, piemēram, starptautiskie sporta deju konkursi un mākslas plenēri. K. Treijs ir viens no Lēdurgas Mākslu skolas dibinātājiem un iniciators Lēdurgas TV izveidei.

No 2005. līdz 2015. gadam Goda novadnieks bija Lēdurgas dendroparka apsaimniekotājs. Viņš ļoti lielu darbu ieguldīja dendroparka saglabāšanā, kopšanā un popularizēšanā, piedaloties “Baltour” izstādēs. Tieši viņa darbības laikā Lēdurgas dendroparks kļuva zināms visā Latvijā, tika izstrādāti un tūristiem piedāvāti dažādi maršruti, lai tūrists varētu visu dienu pavadīt novadā, piemēram, izbaudot “Vienas dienas maršrutu Vidzemē”.

“Dendroparks – patiesībā tas ir viena cilvēka mūža darbs. Esmu pateicīgs, ka man bijusi iespēja vienu ceļa posmu noiet kopā ar Lēdurgas dendroparka dibinātāju un izveidotāju Arvīdu Janitenu. Viņa priekšā es noliecu galvu. Pārsteidzoši, ko viens cilvēks ar savām rokām, lāpstu un izkapti spēj paveikt, ko tādu, kas atstāj iespaidu pat uz augstākās raudzes profesionāļiem. Es pats arī esmu darbaholiķis. Darbs mani dara laimīgu, it īpaši izdošanās un lietas, kas novestas līdz galam. Man ir svarīgi redzēt, kā paveiktais turpina darboties,” stāsta Goda novadnieks no Lēdurgas pagasta.

K. Treijs sadarbībā ar Bērnu Vides skolu ir arī izstrādājis Vides izglītības kursu programmu. Šobrīd seniors ir Ārijas stādaudzētavas īpašnieks, kurš joprojām aktīvi atbalsta dažādas radošās iedzīvotāju idejas, gan ar savu darbu idejas īstenojot, gan sniedzot savu viedo padomu, gan arī aktīvi piedaloties vietējās kopienas pasākumos. Viņš ir arī folkloras kopas “Putni” un vīru vokālā ansambļa dalībnieks.

Sarunas noslēgumā Goda novadnieks atzīst, ka jūtas laimīgs, jo darbam piešķir jēgu. Tagad to viņš radis Ārijas stādaudzētavā.

Foto: Edgars Semanis


© www.sigulda.lv


Pasākumi