×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-23
Iepazīsti un lepojies ar Goda novadnieci Ināru Paegli no Allažu pagasta

Noslēdzot rakstu sēriju par šā gada Siguldas novada pašvaldības augstākā apbalvojuma “Siguldas novada Goda novadnieks” saņēmējiem, iepazīstinām ar Goda novadnieci – sirsnīgo, dzīvesgudro un čaklo Allažu pamatskolas skolotāju, Inčukalna Tautas nama deju kolektīvu “Virši”, “LG Virši” un “Runči un kaķes” koncertmeistari Ināru Paegli.

I. Paegle ir viena no trim Siguldas novada iedzīvotājiem, kura valsts svētkos saņēma pašvaldības augstāko apbalvojumu “Siguldas novada Goda novadnieks”. Tas viņai piešķirts par nozīmīgu un ilggadēju ieguldījumu Allažu pamatskolas darbā, Siguldas novada izglītības un kultūras nozares attīstībā, kultūrvides pilnveidošanā un sabiedrības izglītošanā.

“Sākumā samulsu, taču esmu priecīga un vienlaikus patīkami pārsteigta. Kā man meita teica, šī balva ir pelnīta un rada gandarījumu arī bērniem, jo tolaik viņi cieta visvairāk. Ko tik es no mājas nenesu prom saviem pasākumiem – bērnu rotaļlietas, magnetofonu, radio. Nekas jau netika atnests atpakaļ. Kādreiz daudzi rekvizīti bija uz mūsu pašu pleciem, tagad tā vairs nav. Daļa darba mūža tā tika pavadīts. Bieži vien svētkos nebija iespēja būt kopā ar savu dēlu un meitu, jo darbs dzina darbu, par to ļoti jūtos parādā saviem bērniem. Cenšos tagad zaudēto laiku atdot bērniem un mazbērniem. Taču savu darbu es mīlu. Apzinos arī to, ka lielās darba spējas man ir ieliktas šūpulī,” atklāj Goda novadniece I. Paegle.

Lielu ieguldījumu viņa devusi izglītības un kultūras dzīves attīstībā Siguldas novadā. I. Paegle pēc Rīgas Pedagoģiskās skolas absolvēšanas visu mūžu darbojusies izglītības nozarē Siguldas novadā – strādājot par audzinātāju Siguldas pirmsskolas izglītības iestādē “Ābelīte”, pēc tam kopā ar vadītāju Laivu Marutu izveidoja pirmsskolas izglītības iestādi “Avotiņš” Allažos un tajā daudzus gadus strādāja par pirmsskolas metodiķi. Tad milzīgu darbu jaunās allažnieku paaudzes izglītošanā ieguldījusi, strādādama Allažu pamatskolā gan kā sākumskolas skolotāja, gan direktores vietniece audzināšanas darbā.

I. Paegle ir daudzu pasākumu organizatore Allažu pagastā, aktīvi un regulāri iesaistoties kultūras dzīves veidošanā. Vairāki novadnieces iniciētie pasākumi Allažu pagastā ir kļuvuši par allažnieku tradīciju, piemēram, lāpu gājiens Lāčplēša dienā. Ilgus gadus dziedājusi ansamblī “Liepavots”, Inčukalna un Allažu jauktajā korī “Mežābele” un spēlējusi daudzas lomas amatierteātrī “Aka”, iepriecinot novadniekus. Vēl I. Paegle daudzus gadus ir koncertmeistare Inčukalna tautisko deju kolektīviem – “Virši”, “LG Virši” un “Runči un kaķes”. Kā kolektīvu dalībnieki saka: “Ināra ir mūsu kolektīvu stiprais balsts.”

Uz jautājumu, kas viņu pašu dara laimīgu, I. Paegle atbild: “Man ir sava recepte. Es no rītiem nevaru sagaidīt, kad varēšu doties uz darbu, vasarās man atvaļinājumi ir par garu, galvā šaudās visādas idejas, kuras īstenot darbā. Es tik tiešām katru rītu no mājas  uz darbu izeju priecīga un vakarā ar prieku dodos mājup. Kad darba diena tuvojas noslēgumam, es jau sapņoju par mājām. Tas ir ideāli, šo balansu no sirds novēlu ikvienam!”

I. Pageles sirsnību, čaklumu un spēju atbalstīt novērtē daudzi. Allažniece vienmēr ir aktīvs atbalsts kaimiņiem – pensionāriem gan gatavojot pusdienas, gan organizējot Baltā galdauta svētkus, gan atvedot zāles no aptiekas un vienkārši esot interesants sarunas biedrs. Sievietes humors un neizsīkstošā enerģija spēj aizraut ikvienu, iedvesmot jauniem izaicinājumiem. Viņa ir spēcīga personība, kura spēj ieklausīties un saprast citus cilvēkus, kas cenšas citiem palīdzēt. Kolēģi Ināru Paegli uzskata par zinošu, erudītu, daudzpusīgu un dzīvesgudru pedagogu.

Foto: Edgars Semanis


© www.sigulda.lv


Pasākumi