×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-27
Konkursā “Radošais intelektuālis” Siguldas 1. pamatskolas komandai 1. vieta

24. novembrī Siguldas 1. pamatskolas 5. klases komanda – Elza Actiņa, Leila Šteinberga, Adele Kurpniece, skolotāja Lolita Šteinberga – devās uz konkursa “Radošais intelektuālis” laureātu apbalvošanas pasākumu. Elzas, Adeles, Leilas un skolotājas Lolitas komanda konkursā iesniedza divus radošus mācību uzdevumus saistībā ar tēmu “Intelektuālais īpašums”. Meiteņu darbs tika izvirzīts kā viens no laureātiem.

Konkursu jau ceturto gadu pēc kārtas organizē Latvijas Republikas Patentu valde. Konkursa mērķis ir attīstīt radošumu un sekmēt skolēnu izpratni par intelektuālā īpašuma, jo īpaši rūpnieciskā īpašuma nozīmi un pielietojumu uzņēmējdarbībā, kā arī rosināt skolēnu zinātkāri un interesi par pētniecību, radošumu, uzņēmējdarbību un inovāciju. Konkursā šogad divās vecuma grupās piedalījās 53 komandas no visas Latvijas, kopumā pulcējot 150 skolēnus.

Laureātu apbalvošanas pasākums norisinājās “AirBaltic” mācību centrā. Pasākumā pirmajā daļā visiem konkursa laureātiem bija iespēja iepazīties ar izglītības iespējām un darbu pilotu un stjuarta profesijā, tika organizētas trīs praktiskās stacijas, kur skolēni iepazinās ar mācību centra instruktoriem, veica uzdevumus, pētīja un izmēģināja lidmašīnas avārijas izeju simulācijas, dzēsa ugunsgrēku, izmēģināja, kā darbojas lidmašīnas drošības veste. Pasākuma otrajā daļā tika teiktas iedvesmojošas un svinīgas uzrunas, tika paziņoti konkursa uzvarētāji. Liels bija pārsteigums un gandarījums, kad 5.–8. klašu grupā paziņoja 1. vietas ieguvējus – Siguldas 1. pamatskolas 5. klases komandu.

Katrs komandas dalībnieks saņēma goda rakstu un ļoti vērtīgas balvas. Saņemot balvu, komandas kapteine Elza teica: “Esam gandarītas gan par ieguldīto darbu, gan rezultātu. Piedaloties šajā konkursā, mēs pilnveidojām zināšanas par intelektuālo īpašumu, pilnveidojām digitālās prasmes, strādājot ar dažādām digitālām programmām un platformām. Kā autori izbaudījām radošā procesa grūtības un gandarījumu.”

Paldies skolotājai Lolitai Šteinbergai par ieguldīto darbu un rezultātu!


© www.sigulda.lv


Pasākumi