×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 16. maijs
Šodien sveicam: Edvīns, Edijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-27
Drošība – svarīgākā vērtība, kas ir pamatā visām citām

Cilvēka fiziskā un emocionālā drošība ir pamatvērtības, uz kurām balstās visas pārējās vērtības. Šī brīža ģeopolitiskajā situācijā, turpinoties karam Ukrainā, ir svarīgi būt gataviem reaģēt uz dažādām situācijām, tai skaitā provokācijām. Aizvadītie gadi ir pierādījuši, ka pašvaldībām pa laikam ir jārisina arī dabas katastrofu/postījumu  radītās sekas, piemēram, aizvadītajā gadā plūdu draudus Jēkabpilī, krusas postījumus Dobeles novadā u.tml.

Šobrīd Siguldas novada Sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija (turpmāk – STCAK) sadarbībā ar citām institūcijām aktīvi strādā pie jauna Civilās aizsardzības plāna, izvērtējot dažādus apdraudējumu riskus un to novēršanas iespējas. Tāpat kā citviet Latvijā, iedzīvotājiem apdraudējumu var radīt gan avārijas kritiskās infrastruktūras objektos, gan ugunsgrēki un dabas katastrofas, gan militārais apdraudējums un citi. Siguldas novada teritorijā šādi gadījumi nav bieži, tomēr ir svarīgi apzināties varbūtējos riskus un būt gataviem. 

Visos gadījumos pirmā rīcība ir iedzīvotāju drošības nodrošināšana, un viens no būtiskākajiem faktoriem tajā ir korektas informācijas nodošana par rīcībām katrā apdraudējuma situācijā. Kaut arī varbūtējie apdraudējumi ir ļoti dažādi, visos gadījumos rīcības pamatmodelis ir līdzīgs, nepieciešamības gadījumā paredzot arī iedzīvotāju evakuāciju vai īslaicīgu patveršanos.

STCAK ir izstrādājusi plānu iedzīvotāju informēšanai, tai skaitā situācijās, kad nav pieejami elektroniskie saziņas līdzekļi. Lai nodrošinātu informācijas pieejamību novada ciemos, iedzīvotāju informēšanas tīklā ir iekļauti arī pašvaldības klientu apkalpošanas centri un kopienas centri.

Dažādu apdraudējumu novēršanā ir svarīgi apzināties pieejamos resursus, piemēram, pārtikas resursus, būvmateriālus, transportu un citus. Sadarbībā ar novada uzņēmējiem, lauksaimniekiem apkopoti noteikti resursi novadā, kas dotu iespēju operatīvi reaģēt krīzes situācijā. Aicinājumam atsaucās vairāk nekā 50 uzņēmēji.

Lai attīstītu izpratni par varbūtējiem rīcības plāniem un pilnveidotu sadarbību ar valsts institūcijām (zemessardzi, valsts policiju, ugunsdzēsējiem), novada STCAK oktobrī piedalījās mācībās, izspēlējot triju dažādu situāciju varbūtējos risinājumus. Novada STCAK ir apvienoti pašvaldības vadošie speciālisti būtiskajās jomās un zemessardzes, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kas turpina strādāt pie Civilās aizsardzības plāna.

Papildus tam pašvaldība plāno izveidot jaunas iespējas informācijas apritei drošības riska situācijās. Šobrīd tiek veikti uzlabojumi Siguldas mobilajā lietotnē, paredzot iespēju tajā saņemt arī civilās aizsardzības paziņojumus. Tāpat ir uzsākts darbs pie Operatīvās komunikācijas centra izveidošanas, lai nodrošinātu operatīvu informācijas apriti starp pašvaldību, iedzīvotājiem un institūcijām gan ikdienas jautājumos, gan civilās aizsardzības situācijās. Svarīgi atzīmēt, ka patlaban uzsāktie darbi civilās aizsardzības nodrošināšanai ir preventīva rakstura, lai spētu operatīvi reaģēt krīzes situācijās


© www.sigulda.lv


Pasākumi