×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-27
Biedrība “Cerību spārni” atzīmē 20 gadu jubileju

24. novembrī biedrība “Cerību spārni” aizvadīja vienus no skaistākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, atzīmējot 20 gadu jubileju kopā ar cilvēkiem, kuri biedrību ir atbalstījuši, sadarbojušies un bijuši līdzās. Tie, kas bijuši kopā ar mums no pašiem pirmsākumiem, un tie, kas pievienojušies vēlāk – ikviens, kas biedrībai vēlējis un darījis labu, ir mūsu draugs.

Biedrība rūpējas par cilvēku ar invaliditāti labklājību – atbalsta ģimenes, kurās ir bērni invalīdi, jauniešus un pieaugušos ar invaliditāti, veicina šo cilvēku integrāciju sabiedrībā un iestājas par atbalstošu nodarbinātības politikas izveidi.

Pirms divdesmit gadiem ģimenes, kurās auga bērni ar invaliditāti, nesaņēma gandrīz nekādu atbalstu. Bieži šie bērni savā dzīvesvietā neiederējās bērnudārzos, skolās, bet specializētās skolas atradās tālu no mājam. Atlika internātskolas, vai arī viens no vecākiem kļuva par bērna aprūpētāju mājās. Šādā situācijā bija arī “Cerību spārnu” vadītāja Eva. 2003. gada decembrī Eva Viļķina, kuras ģimenē ir meita ar invaliditāti, kopā ar domubiedriem izveidoja biedrību “Cerību spārni”. Sākumā šo bērnu vecāki sanāca kopā, lai nezaudētu cerību un cits citu atbalstītu. Ar laiku tas kļuva par mērķtiecīgu sirdsdarbu. Pretimnākoša bija Siguldas novada pašvaldība, kur jau tolaik strādāja cilvēki, kas izprata šo ģimeņu vajadzības. Sākās kopīgs darbs pie dažādu pakalpojumu attīstības un izglītības iespēju nodrošināšanas bērniem un jauniešiem ar invaliditāti. Šobrīd biedrības darbība izaugusi ārpus Siguldas novada un piedāvātais atbalsta pakalpojumu klāsts ir apbrīnas cienīgs.

Šo gadu laikā ir izveidotas piecas grupu mājas, kurās dzīvo un atbalstu saņem 64 cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem vai invaliditāti. Lielākajai daļai šo cilvēku tā ir vienīgā mājvieta – viņi paši sevi nespēj aprūpēt, un daudziem nav tuvinieku. Ir atvērti trīs dienas centri, kuros var jēgpilni pavadīt laiku un apgūt dažādas prasmes darbnīcās, saņemt nepieciešamās terapijas, speciālistu konsultācijas. Lielākā daļa biedrības pakalpojumu saņēmēju darbojas kādā no darbnīcām, kuras vada pieredzējuši meistari, – sveču un ziepju darbnīcā, keramikas, aušanas, šūšanas, mājturības, kokapstrādes, flīžu mozaīkas un porcelāna darbnīcā. Darbnīcās tapušos darbus iespējams apskatīt un iegādāties biedrības izveidotajā labdarības veikalā “Visi var” Siguldā, Institūta ielā 5A, un internetveikalā www.visivar.lv.

Biedrības dienas aprūpes centrā gan bērniem, gan pieaugušajiem ar invaliditāti ir iespēja saņemt arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus – logopēda un Montesori nodarbības, mākslas terapiju, mūzikas terapiju, kanisterapiju, fizioterapiju. Bērniem pieejams īslaicīgās pieskatīšanas pakalpojums, kur darbojas sociālais rehabilitologs. Biedrība sniedz arī “atelpas brīža” pakalpojumu vecākiem, nodrošinot īslaicīgu aprūpi bērnam ar invaliditāti un dodot iespēju tuviniekiem pilnvērtīgi atpūsties. Šobrīd biedrības sniegtos sociālos pakalpojumus var saņemt ne tikai Siguldas, bet arī Cēsu novadā.

Biedrība izsaka pateicību katram, kurš atrada laiku un piedalījās svētkos!

 

Foto: Karīna Jurciņa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi