×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-11-28
Noslēgusies projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” īstenošana

Kopš 2017. gada aprīļa Siguldas novada pašvaldība īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” Siguldas novadā. Projekta mērķis bija sekmēt Siguldas novada iedzīvotāju veselības veicināšanu un slimību profilaksi, radot iedzīvotājiem iespēju iesaistīties veselību veicinošās, izglītojošās un slimību profilakses aktivitātēs.

Sākot jau ar 2017. gada aprīļa līdz šī gada novembrim, projekta ietvaros īstenotas 7418 dažādas veselīgu un aktīvu dzīvesveidu veicinošas aktivitātes plašam iedzīvotāju lokam iesaistot tajās vairāk kā 24 tūkstošus dalībniekus, no kuriem 61 % bija sievietes un 39 % vīrieši.

Projekta laikā notikušas:

  • 1285 iedzīvotāju bezmaksas fizisko aktivitāšu nodarbības dažādos sporta veidos, tai skaitā bērniem un jauniešiem, cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, maznodrošinātajiem, un nodarbības pagastos, iesaistot 10 049 dalībniekus;
  • 9 Veselības nedēļas/dienas, piedāvājot iedzīvotājiem veikt veselības pārbaudes eksprestestus, piedalīties dažādās izglītojošās lekcijās un nodarbībās visā novada teritorijā, iesaistot 3249 dalībniekus;
  • 5643 bērnu stājas veicināšanas vingrošanas nodarbības visās Siguldas novada pašvaldības pirmskolas izglītības iestādēs, iesaistot 2561 pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņus;
  • 29 veselīga uztura un fizisko aktivitāšu nometnes 743 bērniem un jauniešiem;
  • 89 reproduktīvās veselības nodarbības 1521 izglītības iestādes audzēknim;
  • 202 veselīga uztura nodarbības 3944 izglītības iestāžu audzēkņiem;
  • 20 emocionālās veselības nodarbības par mobingu 389 izglītības iestāžu audzēkņiem;
  • 8 psihosomatiskās veselības lekcijas izglītības iestādēs “Kā saglabāt emocionālo veselību” ar 165 dalībniekiem;
  • 3 lekcijas “Lielo ģimnāzijas” ietvaros “Sevis apzināšanās un rīcība tagad”, kopā piesaistot 134 dalībniekus;
  • 72 nodarbības vecākiem un viņu bērniem “Izproti sava bērna bailes”, kas tika iedalītas 6 ciklos ar 80 dalībniekiem;
  • 57 nodarbības senioriem dienas centros visā novadā “Dzīvo ar aizrautību” ar 566 dalībniekiem;
  • 1 sporta un fizisko aktivitāšu pasākumu “Celmlauzis” 649 izglītības iestāžu audzēkņiem;
  • iegādāts distanču slēpošanas un rollerslēpošanas inventārs 20 tūkstošu eiro vērtībā, kuru Fischer slēpošanas centrā var izmanot novada izglītības iestāžu audzēkņi.

Projekta gaitā īstenotās aktivitātes veidoja pasākumu kompleksu, kas veicināja iedzīvotāju paradumu maiņu par labu veselīgam un aktīvam dzīvesveidam. Visas veselības veicināšanas pasākumu aktivitātes bija vērstas uz to, lai ieradinātu cilvēku domāt par savu veselību ikvienā vecuma posmā.

Projekta aktivitātes tika plānotas plašam dalībnieku lokam – gan tādas, kurās var iesaistīties ikviens interesents, gan konkrētai dalībnieku grupai, tai skaitā izglītības iestāžu audzēkņiem, bērniem un jauniešiem, senioriem, cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Kopējais ESF projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” finansējums periodam 2017.–2023. gadam bija 335 994 eiro, tai skaitā ESF finansējums 285 594,90 eiro un valsts budžeta finansējums – 50 399,10 eiro.  


© www.sigulda.lv


Pasākumi