×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 13. maijs
Šodien sveicam: Irēna, Irīna, Ira, Iraīda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-12-04
Pieņemti jauni MK noteikumi “Noteikumi par dabas liegumiem”

Šā gada 21. novembrī Ministru kabinetā pieņemti jaunie noteikumi Nr. 674 “Noteikumi par dabas liegumiem”. Noteikumu projektu virzīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, un tas tika sagatavots, lai daļēji novērstu Eiropas Komisijas pret Latviju ierosināto pārkāpuma procedūru  par dabisko dzīvotņu, savvaļas faunas un floras aizsardzību saistību neizpildi – veidojot jaunas Īpaši aizsargājamas dabas teritorijas.

Jaunie Noteikumi paredz: noteikt 74 jaunus dabas liegumus un paplašināt sešus esošus dabas liegumus, aktualizēt administratīvo iedalījumu atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam un aktualizēt visu dabas liegumu kartogrāfisko materiālu atbilstoši mūsdienu kartogrāfijas prasībām.

Pamatojoties uz Dabas aizsardzības pārvaldes sagatavotajiem priekšlikumiem, tiek veidoti 74 jauni dabas liegumi, tostarp Siguldas novadā – Mazās Juglas meži, kas atrodas Mālpils pagastā un  Linezers (paplašinājums), kas atrodas Lēdurgas pagastā.
Līdz ar jauno Noteikumu pieņemšanu, spēku zaudē Ministru kabineta 1999. gada 15. jūnija noteikumi Nr. 212 “Noteikumi par dabas liegumiem”. Jaunie Noteikumi sagatavoti, jo saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 “Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi” 14. punktu grozījumu esošiem noteikumiem nesagatavo, ja tā normu apjoms pārsniegtu pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma, bet šādā gadījumā sagatavo jaunu noteikumu projektu.

Dabas aizsardzības pārvaldes uzturētajā dabas datu portālā “Ozols” publiskotas ar Noteikumiem pieņemtās Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju robežas.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi